E, ovako treba... > Enterijer

Dizajn i izrada kuhinje na brodu

(1/7) > >>

broker975fx:
Pošto sam staru kuhinju rasturio potrebno je napraviti novu. Od stare sam jedino zadržao sudoperu. Stara je je bila nezgrapno napravljena i sklepana od raspoloživog materijala koji nije prikladan za ovu namenu. Gomila iverice, keramičke pločice i druge nebuloze. Još jedan veliki nedostatak joj je bio to što je bila tako fiksirana za patos da je bilo kakva intervencija na koritu bila apsolutno nemoguća. Kako god takva kakva je starog vlasnika je dobro služila.

Ova nova biće pravljena od špera sa izuzetkom radne ploče. Okvirno ideja mi je da mora da obezbedi ralativno lako pomeranje i pristup koritu. Pored sudopere ovog puta bih ugradio plinsku ploču sa dve grupe. Mora se naći mesto za plinsku bocu, frižider od 60l, kantu za đubre, posuđe, šerpe i naravno što više mesta za konzerve i ostale neophodne stvari. Raspoloživ prostor je u širinu oko 50 cm, visina oko 90 cm i dužina oko 160cm. Angažovao sam ortakinju koja je dizajnerka i radi nameštaj i kuhinje ali ovako nešto nikad nije radila. Od mene je dobila literaturu pa ću da vidim kako će osmisliti da se u malom dobije puno. Čim nađem slike prostora na kome će biti zalačiću slike a u međuvremenu ako neko ima ideju koje zahteve kuhinja na brodu mora još da ispuni bio bih zahvalan

Zoran:
   Broker,
 rado bi ti pomogao sa nekom idejom,ali daj neki predlog.Jedino mogu da te
 posavetujem,frižider mora da ima dobru ventilaciju,pogotovo plinski (nisi rekao
 koji ugradjujes),za sporet obavezno predvidi držač za šerpu prilikom ljuljanja.
 Pravim jednom ortaku,kad zavrsim slikam i postavljam sliku.
 Napravi donje elemente iz sekcija,fiksiraj na rebra šrafovima,a radna ploča neka
 sve poveže odozgo i sve če biti demontažno.Nije neophodan vodootporni šper.

broker975fx:
U pitanju je plinski frižider, elekro lux od 60l, nisam ga nikad koristio tako da nema sa njim nikakva iskustva ali reče mi majstor da rebrastim crevom napravim odvod za produkte sagorevanja. Da li upšte da ga stavljam u elemente sa plinskom bocom pored ili da ga izmestim na neko drugo mesto.

Što se tiče ugradne plinske ploče mislio sam da je ugradim možda jedno deset santimetara ispod ploče pa kada se ne koristi spusti se radna ploča. Kada je u upotrebi ona se podigne a usput pošto je sve malo ispod nivoa radne ploče štiti šerpu od prolivanja. Vidim da se ta varijanta često sreće na jedrilicama. Biće ideja i skica ali ih još uvek nema.

Mislio sam da uzmem običan šper imag sada povoljno u Uradi sam pa preko bajc u već nekoj kombinaciji.

Zoran:
Nije bas tako na jedrilici.
Nikada ivica elementa ne drzi šerpu.
Uradičeš ti to sigurno dobro,jedino pazi zbog požara.Ja imam šporet na kardanu,
kome je plinska boca od 3kg kontra teg,a i izbegao sam crevo itd.
Inače to je super,kad ne kuvaš imaš veliku radnu ploču,može i za lavabo.

Kapetan:
i meni se svidja resenje sa tom plocom... posto trenutno projektujem ladju unecu to u spisak :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju