Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Grejanje i kako sprečiti kondenzaciju

(1/7) > >>

Dule:
Zahladnelo je i naravno počeli smo da grejemo u čamcima. Ja ove dane intezivno provodim na čamcu koji sredjujem (to je samo izgovor za leškarenje i uživanje na novom čamcu) i morao sam da ga zagrejem. Kako je grejanje uključeno 24 h a napolju je hladno na prozorima je počeo da se skuplja kondez. Ne mala količina kapljica koje su ozbiljno kvasile unutrašnjost.
Onda sam napravio od ceradnog platna prekrivke za prozore. Sa spoljne strane se pričvršćuju za kabinu čamca i pokrivaju sve staklene površine.
Kondez je nestao, prodor hladnog vazduha je zaustavljen. Kabine se sad lako i brzo zagrevaju.
Ceradno platno sam kupio u Dermi po ceni od 450 din metar dužni kao i drikere. Izrada je trajala dva sata. Platna su malo šira od prozora a kako je platno tanko dnevnog svetla je dovoljno u kabinama. Ovo će biti i odlična zaštita od sunca kad smo preko leta usidreni ili negde vezani. Zauzimaju malo mesta i lagana su. Stavljaju se i skidaju za par minuta.

marke:
Ajde malo slika o tome, kako izgleda sa i bez.

KNINDZA:
Možda bi pomagao apsorber vlage, izgleda šašavo ali letos kada sam stavio kod kap. na brod koji je bio u toku radova i pun vlage preko noći je napunio koficu......kupite pakovanje za stan i biće super u brodiću.

http://www.sdtehnoplast.rs/apsorber.htm

Ima ga u Uradi sam...verovatno i u Dermi....

Kapetan:

--- Citat: KNINDZA  20, 10, 2009, 01:55:37 pre podne ---Možda bi pomagao apsorber vlage, izgleda šašavo ali letos kada sam stavio kod kap. na brod koji je bio u toku radova i pun vlage preko noći je napunio koficu......kupite pakovanje za stan i biće super u brodiću.

http://www.sdtehnoplast.rs/apsorber.htm

Ima ga u Uradi sam...verovatno i u Dermi....

--- Kraj citata ---

ovo je super spravka ali mora da se menja jednom mesecno jednostvano propadnu oni kristali koji su u kesi ... cena oko 400 din u uradi sam


KNINDZA:
Kondenz oko prozora se javlja jer u prostoriji ima vlage, a ovo izvlaci vlagu, mada videcemo kako ce se kod kaptana pokazati, mozda stvarno nije dovoljno....mada je predvidjen za stan od 60kv ali na kutiji pise da je idealan za brod....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju