Autor Tema: Jeanneau Sun Odyssey 50 DS  (Pročitano 7120 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže skipper

  • Talasožder Mali
  • ******
  • Poruke: 879
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Jeanneau Sun Odyssey 50 DS
« poslato: 08, 10, 2009, 16:28:38 posle podne »


Jeanneau Sun Odyssey 50 DS


Builder / Proizvođač
JEANNEAU (FR)

Price / Cena
209.000 EUR

Prirodni zahtevi za ovu novu jedrilicu od 50 stopa sadržani su u tri ključna projektna elementa, koji se međusobno prepliću. To su elementi svetla, volumen i udobnost. Dve godine istraživanja i razvoja Jeanneauovog projektnog biroa i brodograđevinskih inženjera Philippe Brianda i Vittoria Garronija urodio je potpuno opremljenim vlasnički orijentiranim brodom, građenim za krstarenja otvorenim morima. Pogled spolja jasno daje na znanje da jedrilica pripada Jeanneauovoj uspešnoj seriji krstaša s "palubnim salonom". Samom projektu prethodio je popularni Sun Odyssey 54DS, koji je reference u svojoj klasi dokazao dosadašnjom prodajom od oko 300 modela. Sun Odyssey 50DS napravljen je po toj pobedničkoj formuli uspešnog stylinga i čvrste konstrukcije.



Sun Odyssey 50DS počinje jednostavnim konceptom – stvoriti što više svetla koje će doneti osećaj otvorenosti unutrašnjeg prostora. Da bi se to postiglo ugrađeni su veliki palubni prozori, kao i produženi bočni prozori na trupu koji uz dodatno svetlo omogućuju lep pogled na more. Ključna promena na tom modelu je mogućnost izbora vlasnika da može birati gde želi imati svoju kabinu, u pramcu ili krmi. Svetlo, volumen i udobnost su osigurani, bez obzira na njegov izbor.
U smislu opreme, Sun Odyssey 50DS koristi prednosti visokog nivoa standardne opremljenosti, koja najčešće spada u opcije kod ostalih brodograditelja. Pokazujemo samo par primera, Sun Odyssey 50DS ima standardno namatajuće glavno jedro sa namatanjem u jarbol, veliki klizač škote na krovu kabine, bitni dvostruki sidreni valjak iz inoksa uz snažno sidreno vitlo, duboko pramčano spremište za jedra, namensko mesto za čamac za spašavanje (splav se može spustiti u vodu bez napuštanja kokpita) i, kao nešto što se očekuje o Jeanneaua ovih dimenzija, namensko mesto za opcijsku opremu počevši od generatora, klima uređaja, pa sve do veš mašine i televizora. Kao prava vlasnička jahta.

©/2007.
Foto: Jeanneau

Sun Odyssey Deck Saloon «Performance» 50 ds

Tko kaže da krstarenje treba biti sporo?

Temeljeći se na uspehu Sun Odyssey serije Performance, Jeanneau je odlučio da razvije isti koncept za svoju Deck Saloon seriju omogučujući jedrilicama veću brzinu. Deck Saloon Performance građene su na snažnim trupovima uspešne Sun Odyssey serije, a sa višim jarbolom i dodatnom opremom u Performance verziji, vlasnik će dobiti dodatna unapređenja:
- Tro-radialno rezana jedra napravljena u sendviču iz Mylar i taft tkanine za veću stabilnost i zaštitu od UV abrazije.
- Prezicno podešavanje i upravljanje oputom i jedriljem ključno je za Performance jedrenje. Da bi se postigla ta preciznost, kao standardna oprema u Performance verziji nalaze se Dyneema podigači, pritege i škote (živa oputa), Dyform oputa, podesivi klizači genove i podesiva krmena zaputka.
- Ispod vodene linije, profilisana  je Performance kobilica i ispunjen propeler.





DPS     15,07 m
Dužina trupa / Hull lenght    14,75 m
Dužina vodene linije / Lenght on waterline    13,12 m
Širina / Beam    4,49 m
Gaz / Draught    1,69/2,15 m
Balast / Ballast    4100/3750 kg
Deplasman / Displacement    13400 kg
Tank goriva / Fuel capacity    240 l
Tank vode / Water capacity    615 l
Max. broj putnika / Max. passengers    10
Kabine / Cabins    3
Površina jedara / Sail area    102,2 m2
Motor / Motor    75 KS (HP)