Autor Tema: Uvoz gumenjaka preko Alibabe  (Pročitano 2293 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže spearfisherman

• Zodiac futura mk2
  • Mali od Roštilja
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Uvoz gumenjaka preko Alibabe
« poslato: 21, 10, 2024, 15:52:16 posle podne »
Posto su cene gumenjaka kod nas (ovih malo kvalitetnijih) dosegle nebesa... Advance itd... koji za 4.2m gumenjak traze 4 i kusur hiljade eura... eek

Poceo sam malo da ceprkam po sajtu Alibaba i iznenadjujuce u moru onih jeftinih camaca prave i nesto kvalitetnije gumene camce naravno i od hipalona i od PVC-a nalik kanadskom Strykeru. Sa dodatnim ojacanjima i to u zeljenim dimenzijama ne preko 1000-1200$.

Itd itd... E sad ono sto me zanima da li je neko na ovom forumu porucivao tako nesto da je za fizicka lica prica i nesto mi mirise da pored tih 150-200$ koliko traze za shipping ima skrivenih troskova (tipa ako dodje u Kopar ili Rijeku da bude ono, skidanje sa broda, skladistenje, transportovanje itd itd)... Posto kinez tvrdi da je cena do "Port Belgrade" i da ja treba da platim "samo VAT + CUSTOMS" sto znaci PDV 20% i carinu 5%.

Ili mozda neko sa foruma ima neku bolju ideju za kupovinu gumenjaka oko 4.2m? Hondu sam vec imao ranije 4m i nisam odusevljen kvalitetom mislim da je i to kinescina samo brendirana. Quicksilver je preko 3000eura... Ovi SEAL su po 2000eura i vise... Ne vidim da ima ista sto je nalik ovakvim camcima sto kinezi rade u smislu robusnosti jer obicno je 0.9mm pvc bez ojacanja dna (da moze da se navuce na obalu bez bojazni da ce se posle 2-3 iskrcavanja iscepati na nekom sljunku).

Van mreže spearfisherman

• Zodiac futura mk2
  • Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
Odg: Uvoz gumenjaka preko Alibabe
« Odgovor #1 poslato: 23, 10, 2024, 00:51:56 pre podne »
Za sve iz Srbije ili kontinentalnih gradova evo javio se jedan dobar covek i uputio me da iskljucivo trazim DDP ili u najmanju ruku CPT ili CIP (to je isto kao CPT samo ima i osiguranje). Dakle svi veci paketi idu morem do luckih gradova kao sto su Koper, Rijeka itd... I po recima gospodina koji me spasio, bukvalno sve bi ja trebalo da platim, od istovara, lezarine (minimalno 4dana po nekih 20tak eura), pa do raznih taksi, i prevoza do Beograda. Sto je najgore ne postoji tacna racunica koliko ce to da ispadne. Tako da po svemu sudeci jedina opcija je kupovina od neke firme koja bude spremna da uveze iste.

Van mreže neptun

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • neptun
  • Brod tip: neptun22
  • Marina: gabbiano
  • Veličina: 7m
« Odgovor #2 poslato: 26, 10, 2024, 08:24:54 pre podne »
Meni je potreban neki manji gumenjak, ali mi se čini da ti kinezi nisu neki kvalitet, čak sam video da se brzo raspadnu, ne materijal, koliko spojevi, čak su neki pokušali da takve čamce ovde poprave, kod firmi koje se time bave,ali sve se raspada posle jedne sezon.

Van mreže spearfisherman

• Zodiac futura mk2
  • Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #3 poslato: 26, 10, 2024, 18:18:24 posle podne »
Meni je potreban neki manji gumenjak, ali mi se čini da ti kinezi nisu neki kvalitet, čak sam video da se brzo raspadnu, ne materijal, koliko spojevi, čak su neki pokušali da takve čamce ovde poprave, kod firmi koje se time bave,ali sve se raspada posle jedne sezon.

Ovo sto sam ja nasao je fabrika koja radi po potrebi za INMAR (Americku vojsku), Stryker jedan deo lagera, rade i ove malo slabije brendove tipa quicksilver HD serije. I gotovo su 3 puta skuplji nego klasicni kineski PVC camci. Koristi se Mehler PVC 1.2mm. Na koji ide dole sa donje strane guma i gotovo je teze probusiti ga. Sto se tice izdrzljivosti na suncu. Cerada od nekih 60tak dolara sa UV zastitom resava problem sunca. Sobzirom da se moj camac koristi uglavnom na moru max mesec ipo dana, mislim da je i vise nego ok varijanta.

Dobio sam kontakt od jednog momka koji se bavi organizacijom shippinga i kaze mi da je sam shipping najjeftinija stvar u celoj prici, najvise para odlazi na troskove u lukama i skladistima. Kako oni to kazu "handling" itd... Porez i carina naravno 25% od onog sto cika carinik proceni. Cekam sledece nedelje procenu na neki invoice koji sam dobio pa cu videti da li se isplati. Svakako camac u full opremi (tenda, tockici, tube ispod tubi da izglisira, eva pena na podnicama, torba za pramac, zrcalo od aluminijuma iz jednog dela koje je samo po sebi misaona imenica low budget proizvodjace, itd ispada oko 1500$ tockici su im mislim 65$ torba 25$ daske za sedenje alu sa eva penom 18$, drzaci za stapove 10-12$.

how do you print screen

Van mreže spearfisherman

• Zodiac futura mk2
  • Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 26, 10, 2024, 18:23:32 posle podne »
Ovako izgleda to ojacanje poda.

Ovako izgledaju tube ispod tuba za lakse glisiranje:

Takodje mi je poslao proizvodnju i slike dela u kojem rade quicksilver HD camce:

Cak smo imali i par whatsap poziva jer sam bio skeptican da su slike sa neta. Ali zapravo je iz fabrike i jos jednom su potvrdili recenicu "Sve se pravi u kini, i svasta moze da se nadje, samo zavisi od budzeta i kontrole kvaliteta."

Van mreže neptun

• www.mojaladja.com
    • neptun
« Odgovor #5 poslato: 09, 11, 2024, 22:25:46 posle podne »
Da li sad imate crveni čamac? Moguće da sam vas sreo letos  na diaporos, na maloj prevlaci blizu svetionika bio je gumenjak sa nas zastavom?
Sto se ovih gumenjaka tiče na znam sta da mislim, moguće da su dobri, mada iz mog iskustva, sve sto sam kupio za brod, a nije neki poznati proizvodjač, na kraju je napravilo problem.ne kazem da nema iz kine kvalitetnih stvari, ali je kocka.

Van mreže neptun

• www.mojaladja.com
    • neptun
« Odgovor #6 poslato: 09, 11, 2024, 22:27:27 posle podne »
Ne svidjaju mi se ovi crni delovi na ovim gumenjacima..tu se izgori svako ko sedne.

Van mreže spearfisherman

• Zodiac futura mk2
  • Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #7 poslato: 10, 11, 2024, 07:12:09 pre podne »
Da li sad imate crveni čamac? Moguće da sam vas sreo letos  na diaporos, na maloj prevlaci blizu svetionika bio je gumenjak sa nas zastavom?
Sto se ovih gumenjaka tiče na znam sta da mislim, moguće da su dobri, mada iz mog iskustva, sve sto sam kupio za brod, a nije neki poznati proizvodjač, na kraju je napravilo problem.ne kazem da nema iz kine kvalitetnih stvari, ali je kocka.

Zodiaka sam prodao vec mu je vreme bilo da ide... Nisu to vecni camci kao npr sport (hypalonski) koji se nece ponoviti jer danasnji hypalon nije ni blizu onoga kako se radilo. Zato i gledam Heavy Duty PVC i ceradu protiv UV zraka.

I dalje sam u postupku narucivanja samo sto cekam odgovor drugara speditera koliko ce sve komplet iz Qingdaoa da me izadje... okvirno mi rece oko 800eura sa carinom i porezom... ali jos nije dobio odgovor carinika. Ako je to cena onda me ovakav gumenjak ovde ispada nesto preko 2k eura.

Van mreže neptun

• www.mojaladja.com
    • neptun
« Odgovor #8 poslato: 10, 11, 2024, 23:05:52 posle podne »
Da, ja jos uvek imam maestral koji je u dobrom stanju.mada ga ne koristim trenutno.
Ti stari su bili odlicni..
Ja sam koristio kao pomicni neki na vesla, ona firma intex ili tako nesto, sto prave sve zivo na duvanje, kinezi sigurno.
Taj camac je pvc i nije bas mnogo debeo.ne znam tacno koliko, ima oko 20 kg . Neverovatno se dugo drzao i sad je poceo da pusta..ja sam ga vukao za jedrilicom 6 sezona i bio je bar po mesec- dva svake godine na suncu to vreme, u vodi. A i kupio sam ga polovnog. Tako da taj pvc moze sa bude dobar i da traje..camac nigde nije popustio, spojevi rucke i slično, ali je poce da pusta vazduh na tim varovima..verovatno zato sto nije bas debeo materijal, a i dosta se naskakao i iscimao na talasima..nekad je i prevrnut isao za brodom duze vreme..sad neću da pokusavam da ga popravim, kupicu neki drugi, pa sad trazim.
Ne rekoste mi da li ste bili na diaporosu letos :)

Van mreže spearfisherman

• Zodiac futura mk2
  • Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #9 poslato: 10, 11, 2024, 23:44:02 posle podne »
Nisam. To je verovatno slican camac. Taj zodijak je zbilja odlican camac kad je nov, ali vec posle 5-6 sezona pocinje da pokazuje tragove koriscenja. Ukoliko se ne drzi ispod cerade mozda i brze. Cena mu je bezobrazno skupa kad je nov, u tom budzetu moze da se kupi hipalonski camac u advance-u.

Ja ipak pokusavam da nadjem nesto malo bolje od ovih kineza sto se prodaju na Kupujem Prodajem za 2k. A da to bude u tom nekom budzetu...

Polovan gumenjak mi se do sad uglavnom pokazalo kao losa kupovina, uvek je bilo ili servis ventila, ili se zrcalo razlepi jer ga prikriju i zalepe nestrucno, ili negde pusta a kunu se da je top da drzi...

Moze kod kineza da se uzme i hipalonski camac gumeni, cena je oko 2200$ + dodatni troskovi... za 4.3m dimenzije.

Van mreže spearfisherman

• Zodiac futura mk2
  • Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #10 poslato: 10, 11, 2024, 23:47:30 posle podne »
Inace sam kinez preko alibabe daje garanciju 3god :) mozda znajuci da je sam shipping koliko i camac ako ne i preko toga....

Ima i zanimljiv video na youtube-u, bas prodavac sa kojim pregovaram je prodao ovaj camac: