E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Stigla bela lađa - konačno

(1/4) > >>

tangabravo:
Drage moje idragi moji , evo čika je konačno došao do svoga plovila. Kupio sam Elan 431  "95 to godište dužine 13, 65 m širine 4m sa Janmar motorom od 36,5KS . Inače plovilo ima četiri kabine i tri kupatilo-WC stim što krmene kabine imaju svaka svoje kupatilo a dve pramčane koje su sistema ležaj iznad ležaje dele jedno jupatilo u pramcu. Kabine omogućavaju sapavanje osam osoba. Dobio sam dva glavna jedra u veoma dobrom stanju rol đenovu i odličan genaker. 40m prohromskog lanca i malo srtuje na tendi oko 50-60w a ja planiram na krmi jednu plkpču od 500w i ispred jarbola istu takvu a na krmivetrenjsču od 1500w i mislim da mi je to mdovoljno za dva frižidera i zamrzivač. Dokupiću još tri akumulatora sa najviše Ah i mislim da ću biti miran . Jedrilice je momentalno u Rapcu malo mesto u Istri a blizu Labina koji je poznat po proizvodnji Adrije 500 a udaljeno je 40 setak km od Pule prema Rijeci . Plovilo je na privatnom vezuu jednoj sklonitoj uvali i biće tu do prolećak kada planiramo transport u GR . Ako nekoga nešto interesuje pride neka pita  , evo malo fotki

vaca:
Čestitam!

Ne razumem se u jedrilice, ali, meni bar, deluje baš ozbiljno!

Može još koja slika iz daljine

Želim mirno more i povoljan vetar!

micko67:
lepa ladja .

calypso2:
Brod za pozeleti...Mirno more i mnogo plovidbe! Srecno

tangabravo:
Zhvaljujem na lepim željama , a juče sam zaboravio da dodam da brod poseduje i pomoćno leto  - koje se lepo vidi na fotki 628 . ali koje je po meni suviše blizu jarbola i suviše nisko prikačeno za jarbol pa ću ja da ga pomerim iza pramčanog okna bliže spremištu za lanac a na jarbolu ću ga dići dok ne bude paralalno sa đenovom. Što se tiče fotki ovo sam sve sliko sa broda , a i ne bi moglo sa dljine pošto je privezan pored jedne Bavarije 41 pa zaklanja vidik . Kada u oktobru odem u obilazak biće još fotki

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju