E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Motalo za prednje jedro- flok -genovu
tangabravo:
Drage moje i dragi moji , evo mene posle povelike pauze. Nadam se daće Bog da sam priveo kraju nabavku bele lađe , ali ima veoma mnogo poteškoća. Ponuda je malte ne nikakva - mislimna moj platni razred - do nekih čedrsetak hiljada , a cene u nebvesema. Skoro je se pojavio jedan interesantan samo koliko ja vidim nema motalo za prednje jedro pa me interesuje da li neko zna gde može da se nabavi, ako odlučim da ga pazarim .
prilažem fajl pa koga interesuje nek pogleda. Dobro more čika Charlie
https://www.inautia.com/boat/1988-jeanneau-voyager-8973317/
broker975fx:
A sta fali ovoj, jeste manja ali samim tim i osetno jeftinija u svakom smislu, od odrzavanja do cene marina. Sa druge strane sigurno sposobna da oplovi oko kugle zemaljske kao i ona veca.
https://www.inautia.com/boat/1989-feeling-346-9168648/
Mornar u kanalu:
Има систем за намотавање предњег једра и главно једро се намотава у јарбол , на овој једрилици коју си поставио горе . Добар ветар и море
Послато са S88Pro помоћу Тапатока
neptun:
Sistem je tu , samo se bubanj na kom je konop nalazi ispod palube. Lep brod, ali je to garant sve spremno za generalno sredjivanje, sigurno tu odmah treba 20-30000e da se ulozi. Motor je sigurno gotov, ako je bila u čartrtu dobro je izdrzso 6000h. Sigurno su el instalacije zrele za promenu..mogu da zamislim koja je količina opreme na ovakvom brodu, winčevi, konopi jedra, sidro i sve uz njega, samo lanac i el čekrk, ako su za promenu ima da izadju nekoliko hiljada. Dva wc a ..
Nije da ovakav brod moze da se stavi u dvoriste, on je na moru, marina, spustanje vadjenje iz vode i osnovno odrzavanje je sigurno 5000-10000 e godisnje najmanje i to za nov brod, a ovaj ima 35godina. Vidjao sam brodove koji vise na sidru ili nekoj bovi i tako zimuju ,po zasticenim zalivima po grčkoj..tako se mozda malo ustedi, ali je to sve komplikovano.
Uglavno brodovi idu napolje zimi, a to nije slučajno.
Znamo nekoliko njih koji su se uvalili u kupovinu jeftinog velikog broda i svi su lose prosli, ne plove uopste i bez prestanka su u popravkama, porodica od njih poludela....
micko67:
Nebudi tolki pesimista , verovatno nesto valja , a i nemora sve odjednom .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju