Ovo za čamac od 9 metara, mora da je prekoracivao širinu i to je problem..za dužinu prvi put čujem. Osiguranje mora preko 7 m ali je vezano za snagu motora i ako je motor mali kao na jedrilici onda je i cena mala..tako da se to sve za brod 7,2m sigurno spakuje u 100 e. Ima neka agencija valjda u ormosu panagiasu gde ovi sa istočne strane Sitonije to sve završe.
Ja vučemo brod godinama i zadnjih godina na granici traže plovidbenu da vide dužinu broda posto je moj bas granican, ali srećom za tih 5 cm se provlacim.
Više puta me je policija kontrolisala, na sporadama jednom detaljno..nije bilo nikakvih problema.nisam imao prevedenu dozvolu,ali nisu pravili frku oko toga.
Prošle godine su me na granici nesto bas ispretresali..neka međunarodna kontrola. Bas su davili dugo i išli smo drugar i ja na pretresanje ,pse uvodili. Kontrolisali sve brojeve...dva sata. To je jedini put da su nekoga od nas tako zadržali,a ima nas puno koji svake godine vučemo brodove. Nego sam ja naleteo, nije bilo nikoga. Da odrade posao..italijansko grčko nemačka kontrola,tako nesto.
U svakom slučaju sve prošlo
.
Važno je da imate papire od broda, prikolice,motora, auta i da su ispravni,plovidbenu i dozvolu za upravljanje brodom i teško da će biti problema..treba da se plate i te dažbine za preko 7m.
Širina ne sme da bude preko 2,5 m mada to niko ne kontroliše.
Ovog od 9m su Makedonci naplasili...tako su mene jedne godine pokušali...ali prodjoh nekako...na granici Makedonac..posle su pohapsili te carine sto su pljačkali strance.