Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Drina info

(1/1)

Dutchman:
Pitanje , da li neko zna gde moze da se spusti gliser u Drinu . Tipa jezero perućac, ili gde god da je iole uredjen spust.

AccA:
U samoj Drini sa gliserom nemate sta da trazite.
Kada je jezero Perucac u pitanju, na oko 700-800m od brane, pre prvog tunela kod tzv. kapije Nacionalnog Parka Tara postoji dobar betonski spust. Svi tu spustaju svoje camce, pa cak i ove velike pontone za splavove kojih je na jezeru sve vise. Spust se ne naplacuje. Cak i nema nikoga tu, sve je "na izvolte". Jedno vreme je bio razvucen lanac i obavestenje da se mora javiti nadleznom licu Nacionalnog Parka, a sve u cilju da  se (navodno) malo uvede u red oko tih splavova i da se zabrane jaci motori od 20ks. Ali ni lanac ni nadlezna lica ocigledno nisu dugo izdrzali.
Ukoliko je potrebna neka pomoc, na raspolaganju sam, jer sam cesto u tom podrucju. Od nedavno i svoj camac drzim dole na jezeru, jer je gore kod nas u Zaovinama stanje jako lose.
Bitna napomena, jako je tesko za vez. Mozda nesto privremeno za neki splav. Ali ne postoji klasicna marina i nema slobodnih bova. Ustvari od splavova za nista drugo i nema mesta...

tomiša:
Au, nisam znala da je takvo stanje na Perućcu. Tužno...

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju