Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Plovidba do Madjarske

<< < (2/5) > >>

George:

--- Citat: zankiki  15, 08, 2022, 15:38:34 posle podne ---Kad smo već kod teme, da li da ostavim kući pomoćni motor tomos4, koji stoji u nekom boxu (nije okačen na brod) i nema papire?

--- Kraj citata ---
Bojim se da će da zavisi na koga naletiš na granici, kako sa naše strane, tako i sa njihove. Sa druge strane, vrednost mu je toliko mala, da realno ne verujem da će neko da se bakće sa njim, ali nikad se ne zna.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Zile-nbg:
Ja bih licno ostavio ako je bez papira, jer kao sto George kaze zavisi na koga naletis. Moze da bude neprimetno, a moze i da ti se neko usere u putovanje.

markus:
Zankiki,
I moj savet je ostaviti ga kući. Naši ti sigurno neće pretresati brod, ali mađari vrlo verovatno, i pri dolasku, ali i pri izlasku iz Mađarske.
Generalno, sa njima se nije igrati,  jer ako ti ga nađu pri napuštanju zemlje, mogu ti ga oduzeti i još optužiti za šverc.
Taj problem sa motorom koji nije upisan u plovidbenu, neki su rešavali da su ga ostavljali kod poznanika u Kanjiži ili
Kneževcu, i pri povratku ga pokupili.

Kabe:
Moj savet ti je da proučiš pojam "ata karnet".

Mi fotografi kada nosimo u inostranstvo foto opremu čija vrednost neretko prevršava nekoliko hiljada eura. Dužni smo da imamo dokaz o tome šta prenosimo. Tu stupa na scenu ata.

Sličnu proceduru prolazio sam i sa vozilima koja idu preko grane neregistrovana na trke (šlepa). Ata se vadi na period od godinu dana. Koja je cena trenutno ne znam i da li će ti se isplatiti...

https://pks.rs/komorske-usluge/ATA-karnet

zankiki:
Mislim da poznajem jednog nautičara u Senti kome bih to mogao ostaviti...  sajkaca sajkaca sajkaca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju