Kanu & Kajak > Događaji, Okupljanja, Regate

Kajak - saveti , predlozi , kritike

<< < (2/5) > >>

Bolens:
Nevena ti je lepo odogovorila. Moja su iskustva gotovo identična. Pošto decenijama veslam u kajaku a poslednjih godina imam i jedrilicu koju držim u marini. Ukratko, kajak je fantastično plovilo za rekreaciju i uživanje, njim ćeš, bar na Dunavu, dobaciti  mnogo dalje nego klasičnom brodicom. I naravno mnogo lakše. Tako sam ja kajakom preveslao od Ingolštata pa sve do Crnog mora a "dojedrio" sam samo do Đerdapa. Kajak (dobro i kanu, ali ipak sam pre za kajak) je sredstvo koje pruža najveći index satisfakcije ako je gore ono što dobijaš, a dole u imeniocu troškovi. Nema registracije, nema marina, održavanje je beznačajno... Dalje, nema buke... dobro ni u jedrenju nema buke osim malo škripe konopaca  sajkaca. E sad koji kajak nabaviti, to je ozbiljna tema. Da li hoćeš da se zamajavaš samo oko plaže ili si dugoprugaš. Najbolje je da se obratiš Srpskim velsačima TID-a https://srpski-veslaci.org.rs/ koji organizuju Dunavsku regatu pa će ti oni sve reći a možda i naći nešto povoljno.

Bećar:
Momci
Hvala na savetima i komentarima.
Samo da savladam prevrtanje u vodu i na konju sam  jh
Za početak ću veslati u lokalu. Ima šta da se vidi i obiđe.Samo da se skloni ponton sa lida pa da napravim pun krug  25648

calypso2:

--- Citat: Bećar  25, 07, 2022, 22:58:56 posle podne ---Momci
Hvala na savetima i komentarima.
Samo da savladam prevrtanje u vodu i na konju sam  jh
Za početak ću veslati u lokalu. Ima šta da se vidi i obiđe.Samo da se skloni ponton sa lida pa da napravim pun krug  25648

--- Kraj citata ---
Pazi na glisere, prevrtanje ćeš lako savladati...

Bećar:
how to upload photo to internet


Danas smo sreli školu kajaka na samom Ušću . Dobili smo par lepih saveta oko veslanja i bezbednosti na vodi.
Izbegavati plovni put, ne presecati put brodovima, pratiti vremensku prognozu , nositi prsluke...




Inače , u pitanju je kajak škola 25.Maj , škola  budućih šampiona .

Nevena:

--- Citat ---Samo da savladam prevrtanje u vodu i na konju sam
--- Kraj citata ---

Dogod ti prevrtanje nije automatska akcija, nema izlaska na živu vodu. Nađi neki dunavac sa lepim izlazom na obalu i prevrći se dok ti ne dosadi. Osnovno je da kad upadneš u vodu prvo okreneš čamac,  da se ne napuni vodom i da imaš za šta da se držiš ako su se udario ili ne možeš da plivaš, onda nađeš veslo i ubaciš ga u čamac i tek onda gledaš gde su se rasule ostale stvari koje su eventualno imao u čamcu. Nastavak zavisi od toga kakav kajak imaš. Ako je onaj turing ili neki stabilniji , ima na netu gomila tutorijala za ulazak u čamac iz vode. U početku ćeš svakako svaki put trebati da izađeš na obalu da ga isprazniš, pa u krug.
Sve dok ne automatizuješ to okretanje čamca čim se prevrneš, neće te spasiti panike  ni prsluk ni neko ko vesla sa tobom. Posebno što se prevrtanja obično dešavaju ili kad ti naiđu talasi koje nisi primetio jer si se npr zapričao ili kada te okrene vir.
Iskoristi ove visoke temperature pa na kupanjac😉

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju