E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

PRANJE BENZINSKOG REZERVOARA

(1/3) > >>

MiletaStamat:
Drugari da vas pitam. Da li je neko već prao rezervoar od benzina. Naime, svoj benzinski rezervoar ću da pretvorim u rezervoar za vodu, jer ima zapreminu 115 litara, a za benzin sam kupio i namestio od 30 litara. Vodu ću koristiti za pranje sudova, ruku i tuširanje. Nameravao sam da u rezervor sipam par litara alkoholnog sirćeta prikačim na uliv vodu sa česme a ubacim kaljužnu pumpu za izvlačenje vode te tako napravim protok vode i ispiranje rezervoara. Inače rezervoar je celu zimu bio otvoren i sad se samo malo oseća benzin. Možda neko ima drugo iskustvo i ideju kako bi zamišljeno najbolje uradio.
 Da napomenem da je rezervoar od inoxa.

foRce:
Evo jednog mog iskustva......
Prosle godine smo slucajno u vodeni kanister za pradnje ruku koji je na splavu sipali flasu od 2l benzina misleci da je voda.
Lepo smo isprali sa vodom, sipali malo Axel Sgrassa, posle sirce i soda bikarbona. Ostavili par sati i posle se nije osecalo na benzin.
Posto ne planirate da pijete vodu odatle, mislim da je sasvim uredu da uradite slicno.
Srecno kolega :)

DuleN:
Sirce i soda bikarbona, da malo ostoji, a nakon toga u tu smesu malo limunovog soka (reagovace penom) sve to ostavis par sati i sve ce biti OK

MiletaStamat:
Hvala drugari. Danas sam sipao dva litra sirćeta, dodaću sodu bikarbonu i posle malo limuna, sačekaću da odstoji onda uzeti sundjer i istrlajti sve stranice rezervoara koje mogu da dohvatim, posle isprati vodom i nadam se da će to biti u redu.

Losmi:
Nemam iskustva sa pranjem rezervoara, ali svaki put kada napunim rezervoar na brodu sipam jednu kasiku hlora (https://www.apotekanet.rs/hlorni-granulat-200g-jassvel), to mi je mera na 400 litara.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju