Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

parkirna cerada

<< < (2/3) > >>

zankiki:
Ja sam mislio da je nautičko platno najkvalitetnije što može da se stavi?
Šta drugo postoji sem onih plastificiranih, kao kamionske?

Bakara:
Pravio sam ciradu relativno skoro pa su mi neke informacije jos u glavi.

Ja znam za tri vrste, prva je "kamionska" koja je najpovoljnija ali i dosta kruta. Sledeca po ceni je cirada od poliester tekstila oblozenog PVC-om, imao sam je na Albinu 25. Ona je meksa za rad i tanja od kamionske, ali ispod nje bas greje. Sto se tice dugovecnosti, ne mogu da je pohvalim.

Treci materijal je nauticko platno koje stvarno izgleda kao platno, a mislim da je i najskuplje od ova tri materijala a kazu i najbolje. Imam ga na Rebellu i nemam zamerke. Prednost je sto se sa njim lako sasiju krivine i uglovi jer je meko, a to platno u nekoj meri i dise pa ispod njega ne bude toliko vrelo. Kao i svako platno, ako se isprlja moze da se skine i opere u nekoj meri.

@Vaca
Tebi treba parkirna cirada, za preko zime ili kad nisi na camcu? Ako je to slucaj, onda ti mozda najvise odgovaraju prve dve povoljnije varijante.

zankiki:
Meni je Sale Aquatex rekao, ako se dobro sećam, da je vek nautičkog platna 4 godine... Mada, iz ovog ugla mi ne deluje baš tačno, ili sam nešto pobrkao, pošto mi evo traje već 6-7 godina i ne pokazuje ni najmanje znake zamora...

Bakara:
Ja znam za jednu od nautičkog platna koja traje 10 godina, samo su sad morali biti promenjeni rajsferšlusi. Materijal je očigledno veoma izdžljiv.
Pre bih rekao da ove od poliester tekstila oblozenog PVC-om što sam imao na Albinu izdrže oko 4 godine. Posle 4 godine je morala biti promenjena kompletno..

Ovako izgleda uzorak nautičkog platna od kog je rađena moja trenutna cirada:

vaca:
Imam neku ceradu koja prekriva ceo čamac preko zime, nije po meri šivena, ja sam je konopcem pričvršćivao, ali je ove godine završila poslao
Ovo što mi treba je za nezimski period kada nisam na čamcu

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju