Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

savet za uvoz korita

(1/3) > >>

nenadd:
Pomoc a vezano za uvoz iz Slovenija korita jedrilice samogradnja.Vlasnik poseduje ugovor sa predhodnim vlasnikom ali nema nikakve recune za materijal koji je ugradio u trup.Molim za savet sta da radim.Ovi u kapetaniji traze racun,drugi pak kazu moze kupoprodajni ugovor i vise ne znam sta da radim ili da odustanem od toga i kupovine.
Projekat je fantastican i steta je da se nerealizuje.
Molim vas dajte mi dobar savet zbog dogovora sa vlasnikom,

Dora:
Nadješ špeditera koji ima firmu napolju, ako nema uvek imaju nekog sa kim saradjuju. Firma napolju kupi od tog vlasnika i uveze na ime kupca u Srbiju. Oni znaju šta i kako treba. Faktura je zakon...

DuleN:
Sve napisano u prethodnom postu je tacno...

Terca:
Nisam najbolje razumeo, a prethodnici nisu ni razmišlji o kontekstu izgleda:
u pitanju nije gotov brod upisan u slovenački upisnik, nego nekakav nezavršen trup, čiji sadašnji vlasnik nije ni radio tu samogradnju...
pa bi ti da uvezeš to, pa da ga završiš i uvedeš u domaći upisnik kao nov brod, izgrađen u tvojoj samogradnji....

Pretpostavljam da je plastika u pitanju, da dokumenata nema i tako dalje

NIje jednostavno, a moguće je i da ne može strogo po propisima, odnosno da može samo ako neko u toj kapetaniji zažmuri na jedno ili oba oka, bez njihovog aktivnog učešća neće to ići.

Ako se uvozi kao gotovo plovilo na ime kupca onda ti je potrbna odjava iz slovenačkog upisnika, a to verovatno nema, osim ako vlasnik tamo ne nađe nekog u kapetaniji koji će žmureći na oba oka na ga upiše i ispiše sofort.

nenadd:
Za predhodni post.Tako je trup se kupuje kao nedovrsen brod.Bez motora.unutrasnjosti.On ga je kupio od nekog čoveka i ima ugovor.To je radjeno davno.Racun nema a nikada nije ni bio upisan u registar jer nije kompletan.Stajao u hangaru sa namerom da ce ga zavrsiti.
Transport bi trebala da uradi slovenacka firma .E sad kako bi oni tu kupovinu izvrsili da bih postojala bilo kakva faktura.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju