Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Dunavom od Novog Sada do Beča

(1/6) > >>

markus:
Potpuno neplanirano ukazala se prilika da 6 dana novogodišnjih  praznika   provedemo na brodu, u plovidbi od Novog Sada do Beča, sa pristajanjem u Mohaču (odlazak u Pečuj), Budimpešti, i Bratislavi.
Odustajanje jedne veće grupe stranaca, dovelo je do znatnog umanjenja cene aranžmana, što je bilo već sasvim prihvatljivo, obzirom na nivo usluge na brodu i broja dana. A posebno mi  je bilo neobično, i prvi put doživljeno, da sam izašao iz zemlje u Novom Sadu. Pasoše smo predali na recepciji broda, i dobili ih nazad šesti dan pri napuštanju broda u Beču. Brodski menadžeri su odradili svu potrebnu administraciju i komunikaciju sa pograničnim vlastima u sve tri države koje smo posetili.
O utiscima plovidbe, usluge na brodu i o posetama tri evropske prestonice ne želim da pišem  (sve je bilo besprekorno), ali kao nautičar moram da izdvojim jedan događaj koji me nije ostavio ravnodušnim.
To je prolazak kroz prevodnicu Gabčikovo u Slovačkoj, na 1819 km. Dunava. Sa dimenzijama 280 x 34 je stvarno nešto monumentalno, a kad još dodam da smo se podigli 18 metara i to za samo 12 minuta, onda je doživljaj potpun.
Nekoliko fotografija sa prilaza, ulaska i izlaska iz prevodnice.

STG:
Sjajno!
Drago mi je da ste uzivali i nadam se da ce Vase iskustvo biti dodatni motiv drugima da se odluce na isti korak.

markus:
Osim uživanja u celom putovanju, bilo je interesantno videti kako Dunav u mađarskoj naglo raste, u Budimpešti je ličio na brdski potok. Odrastao sam na Dunavu, plovim godinama, ali to još nisam video.

Inače ista agencija planira na proleće plovidbu od Beograda do delte Dunava. To bi vredelo videti.

MiletaStamat:
Zanimljivo putovanje, verujem da ste uživali. Koja je to agencija, da je malo propratimo možda nije loša ideja ploviti sa njima na proleće, naravno ako karte budu primerene našem standardu.

STG:
Mislim da je u pitanju sledeci link:
https://qtours.dk/?page_id=4562
Imaju i kancelariju u Beogradu, sto moze biti zgodno...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju