E, ovako treba... > Oprema

Sidro za Pasaru Istranku

(1/1)

vaca:
Zdravo svima

Na pasari imam mačak sidro od 2,5 kg koje je došlo uz čamac.

Da li je ovo sidro dovoljno za Istranku?

Ako nije, šta biste predložili? Danforth? 5-6 kg?

Dodatno, da li neko ima iskustva sa box sidrom?

Čitao sam da je da dobro drži i za slučaj da se okrene nema problema, da malo mesta zauzima, ali da prilikom izvlačenja može da povuče sa sobom mulj, blato, grane... na šta već naiđe dole.

Šta mislite i za predlog samogradnje (slično box sidru)?

Drivee:
macka je najbolja tamo gde moze da se zakaci a za pesak danford..zavisi gde se sidris. Od toga zavisi i koje ces sidro koristiti. Dobro je i ono sto radi kao plug.. Ja licno imam danford od nekih 3-4kg ali i moj camac je mali, svega 5 metara... Kacim se bi gde sa njim. Bitno je samo da ga dobro vezes da ti ne ostane u vodi.

MiletaStamat:
Dok sam plovio Pasarom Istrankom sidrio sam se Danfort sidrom od 4 kg, nikada nije pustilo. Kad se jednom ubode u pesak onda rinovanjem sve dublje kači tako da je po meni ono baš sigurno. Sad imam teži i veći čamac sidrim se istim sidrom, nije loše, moram otpustiti malo više konopa ali kada uhvati isto drži bez problema. Nameravam da ipak kupim teže sidro, takodje Danfort od barem 8 kg. Ovo od 4 kg ću prodati ili sa nekim napraviti kompenzaciju, kome treba lakše sidro. Mačak sidro je po meni više za kamenito dno, lakše se zakači ali lakše i ostane na dnu,ako upadne u neku rupu ili medju panjevima, pa bi ti Vaco savetovao da na gornjem kraju zakačiš jedan tanji konop od recimo 10-tak metara, na vrhu neku malenu bovu može i od sturodura, pa ako ti se desi da sidro zapne i ne možeš da ga izvučeš glavnim konopom, tim pomoćnim povučeš unapred i sigurno tako izlazi napolje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju