Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Plovidba kanalima tokom predstojecih praznika

<< < (2/5) > >>

Milivoje:
Nas četvorica smo se pre mesec dana otisnuli u plovidbu, rešeni da realizujemo šta smo izmaštali. Izgleda da smo ipak bili jedina ekipa iz Beograda, nismo sreli nijednu grupu uz put, a na jednoj prevodnici nam rekoše da su poslednje prevođenje imali tri nedelje ranije, i to "pope iz Sefkerina sa sinom" (dakle, kolege iz lokala). Možda smo zbog toga bili prava atrakcija u kanalima, ljudi su nas sa oduševljenjem konstantno snimali i mahali nam.

Za mene je ovo putovanje bilo dragoceno iskustvo. Iako bih rekao da svoj čamac dosta koristim, sada sam ga još bolje upoznao u smislu detalja koje bih mogao da unapredim, a spoznao sam i kakve vode i koje reke su po mojoj meri, a koje me uopšte ne zanimaju. Bilo je uzbudljivih i vrednih doživljaja, bilo je poučno proći Dunavom od Kostolca do Rama i pratiti kako se talasi povećavaju dok izlazimo iz zavetrine i približavamo se najširem delu reke, pri istoj snazi vetra (tog jutra duvao je oko 20m/s što je, kako izgleda, neki lokalni prosek), koji nam je u dunavske dubine oduvao meredov, ali je usrećio nekog dasu koji je jedrio na dasci; pravo odatle smo uleteli u roj pčela u kanalu, a ubrzo se našli u prvoj od tri prevodnice. Tu su nam veoma pomogle informacije sa foruma o proceduri prevođenja. Malo smo se borili sa promajom i naletom vode u prevodnici, pridržavajući ne baš lake čamce za merdevine prevodnice, a prevodničar nas je savetovao da je najlakše da, kada nije gužva, odvežemo čamce, zauzmemo mesto nasred prevodnice i manevrišemo motorima. Takođe, i ovim putem izražavamo veliku zahvalnost gospođi Mirjani Živković (članu foruma @leptirica), kojoj smo bili primorani da uputimo telefonski poziv ni manje ni više nego na dan Uskrsa u 9 ujutru, na koji je ona uredno odgovorila i obezbedila nam prevođenje u roku od odmah, čime nam je omogućila da putovanje nastavimo po planu i praznični dan provedemo gde smo i kako smo želeli!

Naravno, tokom plovidbe smo koristili naše telefone i ponešto snimili, a od tih fragmenata napravljen je video-kolaž. Kao što stoji u njegovom opisu, izostavljeni su mnogi upečatljivi, nezaboravni i duhoviti momenti, iz prostog razloga - jer nisu snimljeni. Uživali smo u trenutku bez telefona u rukama, a katkada smo bili i nepripremljeni, pa će anegdote ostati da žive u pamćenju i kroz prepričavanja. Ono što smo zabežili dostupno je na linku:



Послато са SM-A600F помоћу Тапатока

LSI:
Лако је тако пловити непознатим водама кад имате приватног лабуда да вам покаже пут.

Честитам!


Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

zoki_ns:
Svaka cast na organizaciji. Prelepo... Odlican video!

Bojan Bakic:
Lepo bese valjalo bi opet ponoviti nesto slicno.A drustvo za 10 :-))

mossi:
Svaki put kad pogledam ovakvu plovidbu. Prvo izrazim veliko poštovanje ljudima koji se na isto upute. Većina kao u svemu ostane, odustane..

Lepi su talasi kad zabele ovčice.. malim tabanašima je to više od izazova, ponekad nemoguća misija.. ne valja brzo, ne valja sporo, uzvodno, nizvodno.. doživljaj

Možda Varalica II ponovi ludost i krene opet na put od 1000km.

Uff prošli put je bilo više sreće nego pameti, možda ne treba čačkati mečku... Ali izazov je moćan, a i petlu vreme ide.. kad ako ne sad..

Sve čestitke posadama, kako za lepu plovidbu tako i za lep video koji ste nesebično podelili sa nama.



Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju