E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Stigla bela lađa
Kabe:
To se zove avantura, kao u stara dobra vremena :D
Svaki dan bi čitao po 10 ovakvih priča da se ne umorim...
Amigos:
da pogadjam šta je bio problem ? kačiti prikolicu 2.7 tona nosivosti za fiat doblo je ozbiljan prekršaj i povlači automatsko isključenje iz saobraćaja i ovde u srbiji,a mogu zamisliti kako je preko.. čak i ako je prazna. niti je to vozilo predvidjeno za te terete, a još manje kuka gde opterećenje ne sme preći 50 kg. pre par dana su mom komšiji izlomili šlepericu koju su zakačili za fiat stilo i koja je iščupala vučni uredjaj i otkačila se... neverovatna je količina optimizma sa kojom naši ljudi kreću na put i pri tom ugrožavaju i svoj život i tudji.
neptun:
--- Citat: Amigos 18, 03, 2021, 11:50:39 pre podne ---da pogadjam šta je bio problem ? kačiti prikolicu 2.7 tona nosivosti za fiat doblo je ozbiljan prekršaj i povlači automatsko isključenje iz saobraćaja i ovde u srbiji,a mogu zamisliti kako je preko.. čak i ako je prazna. niti je to vozilo predvidjeno za te terete, a još manje kuka gde opterećenje ne sme preći 50 kg. pre par dana su mom komšiji izlomili šlepericu koju su zakačili za fiat stilo i koja je iščupala vučni uredjaj i otkačila se... neverovatna je količina optimizma sa kojom naši ljudi kreću na put i pri tom ugrožavaju i svoj život i tudji.
--- Kraj citata ---
meni ovo deluje kao obicna prikolica za plovilo do 2t a i brod ne deluje da je veliki.
a za 5 godina ce izgleda biti dozvoljeno da se vuce 50 kg sa dzipom od 3 tone max, sa naletnom kocnicom i D kategorijom vozaca. a registracija prikolice na mesec dana, a atest kuke 2 puta mesecno
neptun:
--- Citat: neptun 18, 03, 2021, 23:00:38 posle podne ---
--- Citat: Amigos 18, 03, 2021, 11:50:39 pre podne ---da pogadjam šta je bio problem ? kačiti prikolicu 2.7 tona nosivosti za fiat doblo je ozbiljan prekršaj i povlači automatsko isključenje iz saobraćaja i ovde u srbiji,a mogu zamisliti kako je preko.. čak i ako je prazna. niti je to vozilo predvidjeno za te terete, a još manje kuka gde opterećenje ne sme preći 50 kg. pre par dana su mom komšiji izlomili šlepericu koju su zakačili za fiat stilo i koja je iščupala vučni uredjaj i otkačila se... neverovatna je količina optimizma sa kojom naši ljudi kreću na put i pri tom ugrožavaju i svoj život i tudji.
--- Kraj citata ---
meni ovo deluje kao obicna prikolica za plovilo do 2t a i brod ne deluje da je veliki.
a za 5 godina ce izgleda biti dozvoljeno da se vuce 50 kg sa dzipom od 3 tone max, sa naletnom kocnicom i D kategorijom vozaca. a registracija prikolice na mesec dana, a atest kuke 2 puta mesecno
--- Kraj citata ---
mada bas ne mogu sa slike da zakljucim kolika je jedrilica
Amigos:
ma nisu problem zakoni u saobraćaju. i ja sam kao klinac izvlačio čamac neregistrovanom prikolicom. problem je što naši ljudi misle da su jači i od zakona fizike. bavim se prevozom čamaca i imam 5 registrovanih prikolica. znam čim vidim sliku koje su težine i mase u pitanju. zato sam i kupio džip od 2,5 tone i 3000 cc. i opet nije naivno vući takve terete gde najmanje zanošenje ako nije balans savršen može biti kobno. a najviše me iritira potpuna neodgovornost prema drugima u saobraćaju. šta da mu naidje u susret porodica sa malom decom, a njega prikolica izbaci u suprotnu traku.... vući takav teret sa doblom je ludost . pogledajte link ispod.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju