Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nesrece na reci

<< < (2/6) > >>

STG:

--- Citat: calypso2  14, 10, 2020, 06:21:14 pre podne ---Postavlja se pitanje ko je sve kupio transportne kompanije i brodove, ko ih servisira, remontuje, popravlja, a opet i da li se zaposljava po sisitemu ko na najmanju platu pristaje, kakve su smene...O ulaganju u savremene navigacione uredjaje ne bih...Rokaj što više a da troškovi budu što mnaji.
Realno citav sisitem drustva se urušava, u svim segmentima,  od institucija do privatnog "biznisa" (da ne kažem posla) pa do suštinskih ljudskih vrednosti!
 ffff
 

--- Kraj citata ---
Verovatno od svega po malo i za sigurno jos po nesto, ali to je duga prica, bez pocetka ili kraja, bar za sada.
Kako god bilo jasno je da se nesrece desavaju apsolutno svugde, bez izuzetaka.
Evo i par primera, mada ih ima onoliko od Holandije do Rumunije...

MiletaStamat:
Jasno mi je da može da se pokvari motor, ili šta drugo na brodu pa ne može da se upravlja, ali napred na prvom klipu beli brod vidim dva sidra. Može li se to zaglaviti ili nekako pokvariti da ne može da se spusti. Ako se usidri bilo bi verovatno manje štete. Ovako polomi sve ispred sebe.

STG:
Sidreni uredjaj bi morao da bude funkcionalan u svakom trenutku ili u slucaju kvara, isti otkloniti cim pre, tj po prvom pristajanju.
E sad, u ovoj situaciji sa prvog klipa, sve i da je sidro oboreno i to ono na desnom boku (logicno), vrlo verovatno da bi svakako slozili na izvezani brod i to pod uslovom da se sidreni lanac ne pokida usled ogromne sile...
Sve to zavisi od situacije i procene.

mmarkez:
https://www.youtube.com/watch?v=msRBvOUYJbg&ab_channel=Udru%C5%BEenjeLa%C4%91ara

https://youtu.be/CHWmRgC6QNg?t=27

LSI:
Где се то догодило?
Да ли је било жртава?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju