Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nesrece na reci

<< < (5/6) > >>

DuleN:
 Na reci Savi u Beogradu tokom noći dogodio se pravi karambol kada je brod koji je prevozio 600 tona peska udario i oštetio nekoliko kamp kućica na levoj obali reke, ka Ostružnici.

Odmah je pozvana policija i nadležni za rečnu plovidbu a potom je utvrđeno da srećom povređenih nema ali da je pričinjena materijalna šteta.

Utvrđeno je i da je kapetanu broda izmereno 2,5 promila alkohola u krvi a mornaru 1,9 promila. Takođe, u istrazi je zabeleženo da nije radio motor kao i da je sidro neispravno.

George:
Kaže, u istrazi je utvrđeno da nije radio motor... Pa, jer su išli na vesla??

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

calypso2:
U ovom opštem rasulu, bez ikakvih institucija, sa nesposobnim partijskim vojnicima na svim pozicijama...Samo me čudi da se ovako retko dešavaju ovakve i slične stvari. Mislim dešavaju se, ali konkretno mislim na rečni saobraćaj...

STG:

--- Citat: George  15, 01, 2023, 14:28:50 posle podne ---Kaže, u istrazi je utvrđeno da nije radio motor... Pa, jer su išli na vesla??

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

--- Kraj citata ---
Predpostavljam, samo predpostavljam da su ljudi oborili sidro obzirom da se te veceri spustila gusta magla i da su legli da spavaju, tj ocigledno da se opuste.
U toku noci je sidro verovatno popustilo, pa su i "porinovali" nizvodno, pa zato mediji govore da nije bilo sidra, niti motora, jedino logicno objasnjenje.

flashnbgd:
Oni su se opustili pre 50 godina kada su se prvi put ukrcali na brod i od tad su uvek opusteni,go go 2+

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju