E, ovako treba... > Brodogradnja

Nestabilna brodica

<< < (11/12) > >>

mesechar:
te cevi se mogu i ostetitii i vodom napuniti pa da te jos povuku u stranu. nemoj to ni slucajno raditi.

Teodul:
Momci hvala na odgovorima, dobro je pogledati problem sa vise strana. Odmah da kazem da prodaja ne dolazi u obzir ni sad a ni kasnije osim ako mi se u dzepu ne nadje 5000€ za koje ne znam gdje bih s njima. Dobio sam je vrlo povoljno i veoma sam zadovoljan svime a ima tu i ljubavi. Ovo mi je najjednostavnije resenje mada sam prvobitno detaljno isplanirao da napravim blistere od stirodura, koji bi izgledali mnogo ljepse i mogli bi se lijepo uklopiti izgitovati i prefarbati. A opet kontam ovo mi je brze i da jeste zapremina 200 litara. S tim sto bi zadnji kraj uvijek bio malo u vodi a prednji iznad jer prati liniju brodice. I mnogo bi manji problem bio to nego onih 150-200kg koje sam tovario na njega.

broker975fx:
Taj stirodur ti je odlican ali za zidove, fasade i slicne stvari, bilo bi dobro se malo uozbiljiti i obuzdati mastu. Sa druge strane ako se zajebavamo a boli te uvo kako ce izgledati mozes da kupis dva jeftina cuna i da ih zavaris sa svake strane. Mozes cak i da ih rasirisi dobijes po dve palube sa svake strane, prakticno sklepas trimaran:). Ideja ludih ima koliko god. Samo jbg neki ljudi su zavrsavali fakultete da bi ovaj problem resili.

Teodul:
Raspitaj se ti o tom stiroduru...

calypso2:
Sve ti je napisano, pomeranje metacentra naniže, odnosno stavljanje balasta u kobilicu.
Sam izračunaj, nacrtaj, uzmi u obzir cene i težine olova, betona, peska...I završi to kako treba. Sve imaš na internetu da nadješ, a nije ni loše da znaš, jer svaki pof. skiper pri upoznavanju sa plovilom radi upravo to i čak ti može biti zanimljivo.
(šljunak, stirodur itd ne bih komentarisao ako ozbiljno pristupamo temi)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju