E, ovako treba... > Brodski motori

Stabilan motor Weer- 7KS

(1/2) > >>

tangabravo:
Kupujem u sloveniji Riveta a on ima stabilan motor marke Weer- mislim da se tako piše, ja sam ranije čuo za vir motore- i što mi je malo čudno benzinac je , 7KS. Da li je se ko ikada sretao sa ovakvom mašinom ili je čuo nešto??????????????

neptun:
cak i ako je u savrsenom stanju, pitanje je kako se odrzava takav motor. tako da je najbolje zameniti ga vanbrodskim motorom.
taj riveto je bas lepa jedrilca, ali su to uglavnom neke budzionice  sumnjivog kvaliteta. riveto nije pravljen kao skroz opremljen brod, vec je kalup prenosen kojegde i iz njega na mnogim mestima pravljeni trupovi..ako se kupuje stari brod ipak je bolje da bude od nekog poznatog proizvodjaca.
Inace sam trup lepo jedri i lagano ide na motor. 5-6 ks vanbrodski mi je dovoljan, mada ga je nezgodno postaviti na koso odsecenu krmu.
ima modela i sa bunarom za vanbrodski motor, ali to je lose napravljeni, bar se meni tako cini.

tangabravo:
Što se tiče Rivetapotpuno si u pravu , a ja sam lično plovio na toj verziji sa bunarom samo što je išao na pentu, a za ovaj sam se odlučio prvo zbog cene €1900 minus 22% PDV a drugo pošto je kosa krma a on je 7,5m a mnenizbog grčke treba ispod 7m to ću da ga uštrojim za 0,5m i taman dobijem solidno krmeno zrcalo

broker975fx:
Ja cuo da ljudi produzuju brod ali da ga skracuju to jos nisam:)

tangabravo:
Pa BROKER i samk znaš kakva je krma kod Riveta tako da mu ona pola metra štrojenja ne znače ništa , a meni mnogo , pošto sam planirao da boravim u GR za stalno a tamo - kao što znaš ili možda jok- važi ono do 7m i preko 7m dužine i to mene kolje da ne uzmem mnogo veći brod za malo više para

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju