E, ovako treba... > Brodski motori

DMB 450- saveti i iskustva

<< < (2/14) > >>

Bakara:
Panta je verovatno odlican majstor i zna zasto to kaze, ali ja ne bih nikad prepustio slucaju da se u rezervoaru nadje malo vode(a desava se da je bude), i da me to ostavi u nekoj kriticnoj situaciji, ako ne mora...? Tu mi nista ne bi znacilo sto je Panta odlican majstor i sto mi je rekao "teraj tako...". Majstorima verujem, ali ne slepo, koliko god bili dobri ipak ukljucujem zdrav razum i logiku.

broker975fx:
Stavi ti ipak predfilter i imaj rezevni kod sebe. Ne moras da imas sada bas neke namunjene filtere sa separatorima za vodu vec obican mali plasticni predfilter za dizel. Preseces crevo navuces platikanera i to je to, bolje ista nego nista. Cena zanemarljiva a ipak bezbednije nego bez icega.

marko07:
Ma naravno, pred filter će ići sigurno - majstor kaže da ne treba ne da ne sme tako da- što je sigurno sigurno :-)

zankiki:
Slažem se za predfilter - obavezno ga treba imati.
Što se usisa tiče, samo bih razdvojio sve da bude nezavisno, sa 2 filtera vode.
Jako su retki momenti da se zaguši usis, a sve inda se to desi, opet imaš drugi motor....

vepar:
Samo da ukazem na jos jedan aspekt predfiltera, bajpasa izmedju usisa vode i ostalih dodataka. Sve su to potencijalna kriticna mesta. Mesta na kojima moze da se vuce fals vazduh, mesta gde moze da spadne crevo, mesta koja jednom recju smanjuju pouzdanost sistema. Da se razumemo i ja imam predfilter i smatram da nije losa stvar, ali nije sve bas tako crno belo...  sajkaca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju