E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Prvenac, svaka pomoc i savet dobro dosli :)

(1/3) > >>

speedy:
Cao drugari mornari  hi

Igrom slucaja dosao sam do jednog malog glisera koji i nije u tako losem stanju ali bih zelo da ga sredim da bude u odlicnom stanju :)

Sa spolja ne izgleda lose ali ono sto meni prestavlja najveci izazov i sta mi se najmanje svidja jeste pod. Na nekim mestima "radi" ja bih to da bude sve cvrsto. Nisam jos nista isekao niti zasekao da vidim sta je ispod, ali nista mi nije poznato ni koje materijale treba koristiti. Da se razumemo nigde ne zurim i nista nije hitno radim koliko mogu i koliko mi vreme dozvoli pa kad tad zavrsicu ga ali mi trebaju naki saveti i sugestije iskusnijih.

Mene zanima sta bi ste vi uradili tj kako bi ste to uradili?

Treba i krmena daska da se promeni i namontira za dugu cizmu (mada motor jos nisam resio ) ali to je neki drugi problem koji ne bi ni trebao da bude preterano tezak.

calypso2:
Moj prijatelj je na Begej gliseru probusio iznutra par rupa f8 i uprskao pur penu pa zakrpio rupe. Služi ga dobro.

mesechar:
 Pozdrav i dobro dosao
Odmah  da te upozorim da je nautika precenjena kategorija i da ce ti doneti dosta dobre energije ali i nevolja glava ce te boleti a bogme i budzet..
Sto se tice tog malog camca poslusaj Kalipsa pur pena malo ofarbaj i nee trosi ni vreme ni novac na reparaciju neku od nule jer ako se "upecas " na camce i vodu menjaces ga odma isto je i ako se ne upecas onda ces ga se otarasiti!
To ti je iskren savet od coveka koji ima vise sati provedenih u reparacijama nego plovidbi..ne sanjaj reku sa smirglom i cetkom u ruci iskljucivo se drzi boce, stapa za pecanje i neke drage cure..redosled odredi sam

speedy:
Hvala  k5

Da li je prijatelj ispunio pur penom celo dno ili samo na par mesta?

Ja konkretno imam na dva mesta gde mi "radi" kao na snimku. Razmisljao sam mozda i da premazem poliestereom celo dno?
Ne znam jos sta mi je ciniti sve opcije su razmatranju  jh

Farbanje je svakako planirano takodje bih voleo i da mu napravim novi vetroban manji i ostri nagib

Sto se tice nautik upecan sam ja od malih nogu odavno ali nikako da se dodje do nekog svog plovila  25648 sada vise nema nazad   a0335

calypso2:
Uzmi niskoekspandirajuću pur penu za ugradnju stolarije (da ti ne napravi stomak na patosu) a što više napuniš to bolje. Vodi računa da postoji prolaz za vodu i da baš ne preteraš, jer tvoj čamac ima duplo dno i čep na krmi za izbacibanje vode. Dakle napini na klučnim mestima kao "Pogače" da bi voda mogla da izađe iz duplog korita kada budeš vadio čamac i spremao ga za zimu.
 114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju