E, ovako treba... > Vesti sa Portala

Novi Sad na vodi

(1/6) > >>

Kabe:
Možda će ovo pitanje biti zanimljivo u budućnosti. U zoni Kineske četvrti kako videh juče u prolazu, počinju neki radovi...

Novi Sad na vodi" bez saglasnosti, predlagači plana kažu - koči se razvoj grada

http://rs.n1info.com/documents/1421494/comments/Biznis/Novi-Sad-na-vodi-bez-saglasnosti-predlagaci-plana-kazu-koci-se-razvoj-grada.html

LSI:
У овој теми је веома тешко избећи замку и написати било какав коментар а да се не зађе у поље политике. Али то није због текста који је Кабе поставио, већ зато што је политика та која је зашла у свет наутике.

Нови Сад је само још једно место на коме нестручни и грабежљиви, незасити политичари који имају моћ одлучивања и издавања одобрења, показују да њиховој похлепи нема граница.
Ништа њима није свето. Њима је важан само њихов лични интерес и то колико у томе има за њих.

Не кажем ја да део који се у Београду назива "Београд на води" у архитектонском смислу није леп. То је и иначе ствар укуса. Неко воли модерну архитектуру, неко је не воли.
Али противио сам се одлуци да се најатрактивнија локација у Београду поклони било коме, уместо да то буде шеталиште свих Београђана, нешто као Централ парк у Њујорку, плућа и срце великог града, место где ће се спојити град и река.

Уместо тога, моћници су силом и бесправно срушили објекте и раселили људе који су тамо живели - противно свим законским прописима, а да за то нико није одговарао до сад (а како изгледа и неће док су на власти садашњи властодршци).
Лева обала Саве је од Новог Београда до Остружничког моста запоседнута грађевинама подигнутим без дозволе које никад неће бити срушене иако су на простору на којима градња није дозвољена. А и зашто би биле срушене кад су њихови власници бивши председник државе који својим понашањем показује како треба поштовати законе државе на чијем челу је био. А око њега има и много оних које и иначе никакви закони не занимају.

Увелико су у току припреме да се простор познат као Бељарица уступи страном инвеститору који ће ту да сагради луку!
А пре више година поднет је захтев да се тај простор прогласи заштићеним подручјем (по нашим прописима, док државне власти не донесу одлуку у вези с тим захтевом, тај простор се сматра заштићеним и на њему није могућа никаква изградња), међутим, наши политичари су нешто обећали неким бизнисменима (или су неки бизнисмени нешто обећали нашим политичарима - на исто се своди) и припреме су у току и ускоро можемо очекивати и званично саопштење о уређењу леве обале Дунава на том простору.

Исто се то дешава и у Новом Саду.
Простор Рибарског острва, заједно са Шодрошем, представља природну оазу Новосађана. Јесте, током свих ових година, Рибарац је запоседнут викендицама и ресторанима али и као такав, је омиљено место, посебно током летњих месеци.
Површина на којој је некад било бродоградилиште (које је као и већина других, некада друштвених, предузећа уништено и затворено), са такозваном Кинеском четврти, сигурно је интересантна инвеститорима. Брига њих што би се тај део могао лепо спојити са оним парком који се простире поред успона на мост до зграде Нафтагаса, ако се не варам. Нови Сад је изгледа добио неког свог Весића коме, кад је био мали, нико није прочитао ону песмицу Чика Јове Змаја у којој се каже: "Где год можеш, ти дрво посади...". Уместо тога, њима као да је неко читао: "Где год можеш, ти зграду изгради" и они се заиста својски труде да избетонирају све што је могуће и уклоне све што је зелено. Њима су довољни, изгледа, зелени долари или нека друга зелена валута...

momcilo:
  Na kraju će oni isterati svoje na čistac , iseliće sve oko brodogradilišta ,srušiti vikendice, oterati nautičare iz Ribarca napraviti zgrade promenuti korito Dunava i nikom ništa .

budens72:
Po cenu da me admini banuju moram reći da Novi Sad vodi isti ološ kao i Beograd,kao i celu državu... dok su oni tu nema nam svetle budućnosti.ako im se dozvoli ostaćemo bez dunavca gde su marine i zimovnik za 90% novosadskih čamaca

zankiki:
Ako se mene pita nećemo im dozvoliti  114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju