E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

ARSINE IGRARIJE

(1/6) > >>

Arsa:
Na početku ove priče želim da naglasim da znam da bi se mnogi javili da mi objasne kako sam bio glup, nisam dovoljno gledao pri kupovini, kako bi oni ovako ili onako, ali ja uradih šta uradih pa to bez laže i prikazujem da drugima koji imaju i manje znanja od mene bude za nauk.

Elem 2018, godine pred naš odlazak na more, pojavi se oglas za prodaju čamca sa, meni privlačnom cenom i ja ga kupim, odvezem u našu tadašnju marinu 4. juli i odem na more. 

Arsa:
Dakle, video sam da je zadnja daska na čamcu, verovatno propala, da je bivši vlasnik nekakvim metalnim budževinama prepravljao čamac i spremao sam se da te "stvarčice sam odradim. U okviru tih priprema, dovedem mog druga Zorana Kovačevića "Janeza" koji mi vrlo grubo otvori oči i kaže da mi čamac prima vodu, da mora napolje i da ima mnogo više posla nego što sam ja mislio. Ja ne verujem i kažem gde je ta voda kada je čamac mesecima suv na vezu. Zoran uzme šrafciger, zabode ga u patos i odande počne da kulja voda. Opsujem ga i kažem da će da nas podavi ali mi on objasni da je čamac oštećen spolja i da prima vodu u prostor između dva dna.  Šta ću, izvučem camac na obalu i shvatim da ću morati da uradim kompletno sređivanje istog. Zapravo, razmišljao sam o tome da ga spalim i rešim se bede :) ali me moj kasniji "guru" u sređivanju čamca ubedi da ja mogu sve sam da završim i da bude sređen baš onako kako ja hoću. Sa Zoranove strane imaću samo savetodavnu pomoć, ali on neće ništa da radi već to mora da bude mojih ruku delo. Dogovorismo se da tako uradim i počinje igranka...

Arsa:
Prebacim čamac u dvorište i počnem da ga kupusam...

Utvrdim da brusilicom samo oštećujem spoj gornjeg i donjeg dela čamca pošto je neko ranije razdvajao iste i spojeve zalio nekim gitom koji mi je ..., da ne pominjem kakve probleme pravio. Tako se u moju kuću useli nova alatka koja je rešila problem te razdvojih poklopac od korita čamca.

Arsa:
Dalje, da ne pričam...

Arsa:
Sada sledi period kada je bilo toliko prašine da ne mogu da se zahvalim komšijama koji su me toliko trpeli. Istina, ja sam prema njima postavio nekakvu zaštitu od plastičnih folija i svaki šas sam čistio kako vetar ne bi njima nosio tu prašinu a, verujte bilo je sve beloooo.

Plastika na dnu je sva ispucala od udara talasa i ko zna kakvih muka. Sve je to trebalo skinuti i kasnije obnoviti.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju