Autor Tema: X-Yachts X-55 Performance  (Pročitano 6780 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže skipper

  • Talasožder Mali
  • ******
  • Poruke: 879
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
X-Yachts X-55 Performance
« poslato: 26, 09, 2009, 21:49:56 posle podne »
Ova nova jedrilica “večnih“ linija, idealan je spoj klasične elegancije, prostranosti i plovnih perfomansi, što nije ni čudno jer je X-55 građena na iskustvu stečenog kod projektiranja IMX 70, da bi se na toj osnovi razvila jedrilica sa mnogim ekskluzivnim karakteristikama koje su nove na performance krstašima u ovom tržišnom segmentu. Osnovne karakteristike su jarbol sa tri krsta, genova s niskim hvatištem, dva precizna i lagana nezavisna kola kormila za veću sigurnost, i naravno lepo uređen i prostrani interijer.
Pramčani dizajn s palubnim otvorima u nivou palube, kabina koja prestaje ispred jarbola i vrlo čist palubni raspored stvaraju utisak veće X-ice u odnosu na stvarnu veličinu, a rezultat su vrlo inovativnih rešenja. Otvoreni kokpit, kakav imaju X-50 i IMX 70, jedrilici daju vrlo elegantan izgled, zajedno s prostranim i funkcionalnim područjem pod jedima – kada je na vezu u marini ili kada je na sidru za vreme sunčanja ili kupanja.
Ispod palube X-55 je projektovana da naglasi dolazak nove ere u ukupnoj izradi kao i detaljima unutar interijera. Moderan i luksuzan ambijent koji pruža unutrašnjost jedrilice nikoga neće ostaviti ravnodušnim, posebno nakon prelepih trenutaka za vreme zajedničke večere u društvu porodice ili prijatelja. X-55 se isporučuje u dve verzije rasporeda salona, gde na desnoj strani mogu biti dva naslona ili klasična sofa. Pramčani prostor ima tri opcije uređenja, sa jednom kabinom i dve vrsta ležaja, ili s dodatkom još jedne kabine.
Trup i paluba su, kao i kod ostalih X-eva iz čvrstog laminata u sendvič konstrukciji sa divinycell penom, i spojeni ljepljenjem specijalnim lepkom za stakloplastiku i šrafovima kroz šinu na rubu palube. Dno je ojačano masivnom galvaniziranom čeličnom konstrukcijom laminiranom u trup, koja apsorbuje opterećenja kobilice, jarbola. Na taj način omogućuje visoku napetost jedara u svim situacijama, što ujedno doprinosi sigurnosti plovidbe.


Tehnički podaci / Technical Specifications
LOA    55 ft                DPS    16,76 m
Dužina vodene linije / Lenght on waterline    14,46 m
Širina / Beam    4,57 m
Gaz / Draught    3,2 m
Balast / Ballast    6600 kg
Deplasman / Displacement    16700 kg
Broj ležajeva / Berths    6
Kabine / Cabins    3
Glavno jedro / Mainsail    96,3 m2
Genova / Genoa    92,5 m2
Spinaker / Spinnaker    231,1 m2
Motor / Motor    110 KS (HP)

Foto: X-Yachts

Builder / Proizvođač
X-YACHTS (DK)

Price / Cena
846.800 EUR