E, ovako treba... > Plovila

Šako nadogradnja - tvrdi krov

(1/5) > >>

GuyFawkes:
Evo jednog iskustva sa nadogradnjom tvrdog krova na mom čamcu, Šaku  sajkaca



Još negde krajem prošle godine sam izvagao da želim da se rešim bimini tende i da želim tvrdi krov nad celom dužinom čamca (da ne nabrajam ovde razloge za i protiv, rastegao bih temu). Zbog prevelikog iskustva koje imam sa ovakvim tipom nadogradnje rešio sam da popričam sa što više ljudi i vidim koje su mi najbolje opcije u smislu odnosa novac-kvalitet i između ostalog pitao sam i našeg kolegu sa foruma MiletuStamat za savet jer je on nedavno radio sličnu stvar na CRANCHI-ju. On mi je dao par kontakata i na kraju sam se odlučio za full plastičnu varijantu i otišao do Vase plastičara iz Umke. Video sam kako čovek radi, imao je par čamaca na placu tek završenih i cela stvar mi je delovala baš dobro, nadogradnje ko iz fabrike da su izašle. Uradili smo okviran dizajn i posle natezanja oko cene  XKJHDGASED dogovor je pao da se krene sa radovima u sred sezone i tako je Šako bio na suvom od 15. juna. Inicijalna procena trajanja radova je bila 40-ak dana s'tim da je majstor dodao "znaš kako to ide može to lako da izađe na dva meseca". Evo i par napravljenih u toku radova:

Skinuta šoferka


šablon za bočne prozore


Prva polovina krova i prednji prozori


Krov odozgo


Zadnji nosači




Bočni prozor


Privođenje radova kraju, šmirglanje i gitovanje




Radovi su na kraju trajali skoro cela tri meseca, delom zato što se kasnilo u početku, delom zato što ja zbog obaveza nisam mogao da budem svaki dan tamo i "guram" majstore (kako se to već mora kod nas) ali sam na kraju bio jako zadovoljan finalnim rezultatom. Tendu mi je radio Mićko tapetar a za prozore sam pazario polikarbonat peticu u Tomas plastici (jako su povoljni ako nekom zatreba) u Kumodraškoj ulici. Evo i finalnog rezultata:










Drivee:
E pa super je leglo! Dobro izgleda!

dell_mare:
Simpatičan brodić. Sad liči na one skandinavce tipa Hasla 21. Drago mi je da je sve ispalo uspešno, nego ne reče da l si ti zadovoljan i je l sve ok sa stabilitetom?

Bakara:
Ispalo je baš dobro, lepa linija i deluje kvalitetno na slikama  thumbup

budens72:
Svaka čast !  Fabrika !    thumbup

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju