E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Zanimljiv katamaran

(1/3) > >>

broker975fx:
Nije bas brodski ali ovaj koncept mi se svidja i mislim da ce mi sledeci brod biti upravo ovakav. Znaci dole dva plovka, metalna konstrukcija na koju ide kucica. Ovaj raspored mi je ok, odes u ikeu kupis namestaj, sve ravno i to je to.


zankiki:
Totalno bezveze... Ali o ukusima se ne raspravlja  j1

vepar:
Ne svidja mi se ni koncept, a sam raspored i izvedba jos manje... Ali kao sto Zoki rece ukusi su razliciti...

Terca:
Ništa posebno ne fali samom konceptu floating house, sa nekom ograničenom pokretljivošću, ali snimak je baš dobra navlaka, to plutalo je u nekom estuaru na zapadu Australije, mesta ima za još 50 takvih, voda stajaća, providna, razlika između plime i oseke 20 cm...

I onda to sokoćalo turiš na Dunav kod BGD, da boraviš stalno na vezu skrnavo je, ne možeš baš da ploviš previše i predaleko, zbog gabarita teško i pristaneš igde osim na belu stenu, sidrenje je tek diskutabilno, u proleće kad je poplava skuplja granje i oranje po Dunavu, u zimu ga moraš sklanjati od leda, pa ga turiš u Višnjicu jer nema gde drugo, realno čabar. Onda skineš motor i turiš ga među ostale na Savu.

Ima nekoliko "sličnih" izvedbi u NS, jer kod nas na selu postoje za sada makar minimalni uslovi... uglavnom (mada ima i pecaroša ekstrema) služe za lake dnevne izlete po idealnom vremenu (za šta ti ne treba kućerina zaista), vozanje milenijalaca ka zalasku sunca u procesu otkrivanja "divljine" na kilometar od kuće, organizovanje 18tih rođendana, devojačkih večeta sa sve balonima i sl. Za te namene su dušu dali, za jaču plovidbu i nisu. Plovili su ljudi time i na organizovane regate, nisam primetio neke nedostatke kada su laboratorijski uslovi, ali ostaje činjenica da samostalno nisu viđeni daleko od kuće (mada nije isključeno da se pojavi neki pravi baja).

I na Tisi sam video par sličnih a pecaroških varijanti, i lepa je kombinacija u toku sezone, ali za to moraš biti na Tisi i to samo u toku sezone.

broker975fx:
Al ste me isprozivali:)

Zna se sta je brod bez obzira na broj trupova, ovaj to svakako nije ali ipak sam siguran da je udoban boravak na njemu.

Najradje bi kupio jednu skelu i na nju parkirao kamper. Kao pogon bi koristio moj sadasnji brod. Kad mi kamper treba skinem ga sa skele i jezdim po drumovima. Cak sam resio i parking za kamper sto je prilican problem:)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju