Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Pomoć oko sonara

(1/11) > >>

George:
Potreban savet za podešavanje sonara! (ako neko zna...)
Imam sonar Hummingbird Wide Paramount M (nije baš poslednji krik mode) koji sam prošle godine kupio "ispod ruke", ne zbog pronalažnja riba, nego čisto zbog dubinomera. Radio je savršeno, dok mu jednog lepog dana nije palo na pamet da se sam od sebe resetuje, i od tada ništa ne pokazuje u metrima, već samo u Američkim fitima. Na moju veliku žalost niti ja, niti bilo ko drugi ko ga je uzeo u ruke, ne pronalazimo u meniju bilo kakvu opciju za prebacivanje sistema mera. Dali neko ima ideju kako bi mogao da se povrati metrički sistem mera koji je i pre onog nesretnog resetovanja bio u funkciji?

vlajko45:
Probaj kako je ovde navedeno u uputstvu https://www.manualslib.com/manual/73539/Humminbird-Wide-Paramount-3d.html?page=36

Pošalji neku sliku sonara da vidimo da li je taj model iz uputstva 114

George:
Sudeći po uputstvu iz linka koji si priložio to je taj, osim što nije 3D.Meni je potpuno isti. Sutra ću ga slikati, pa šaljem i sliku. Pregledao sam i uputstvo, gde je opisana mogućnost izbora mere za brzinu (milje ili čvorovi), ali ni reči o izboru mera za dubinu, a pogotovo ne o metričkim jedinicama mera.

LSI:
Ја имам Humminbird 596c HD.
У њему, у главном менију (Setup Main Meny) врше се подешавања јединица.
Ту се подешавају јединице за мерење дубине, тепмепратуре, брзине, језик исписа и различити начини приказа на екрану.
Потребно је кликнути на тастер за подешавање јединица дубине (Unit - Depth) и ту постоје опције избора стопа или метара.

Обично је најједноставније активирати предложене поставке (Default) и онда се овај "Колибри" користи сасвим једноставно.

Ljuba:
Dakle, kao što napisa LSI s tim da ako je već radio u metrima znači da može.

Na nekom sajtu naleteh na ovo:
možda je tu kvaka

From ANY view, press the MENU key twice, to access the "tabbed Main Menu", then press the RIGHT cursor key until the Setup tab is selected.
At the VERY TOP of that setup tab, you SHOULD see the "Units - Depth" and the "Units - Temp"
Use the cursor keys to move down and up through that Setup tab items, and SELECT the DEPTH first, and see if you can CHANGE it

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju