Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Muška rageta Vepar

(1/16) > >>

zankiki:
Nedelja je sporo prolazila, jer se približavala prva malo duža plovidba u ovoj godini. U petak popodne kolega i ja izlazimo ranije i hitamo ka brodu... Vepar  je već isplovio, i mamio nas porukama ka Dunavu. Terca se javio koji dan ranije da ipak ne može da izbegne obaveze u subotu, ali je izašao u petak da nas isprati deo puta, uz obećanje da će nas i dočekati prvi povratku.

Dok pakujemo brod na brzinu popijemo po koju, pošto sam vrlo ozbiljno shvatio prvi i jedini kvalifikacioni kriterijum, a to je da mora da se ima nešto alkohola u krvi. Izlazim na Dunav, Terca se javlja da je 10-ak minuta iza mene. Dogovaramo se da ga sačekam na početku Rakovačkog, dok Vepar ide Dunavom u izvidnicu, a pošto će brzo i mrak da nam nađe mesto za noćenje.

I bogami nam je našao lepo mesto. Jeste da je Dunav nosio kao Drina, jeste da je meni našao mesto da spavam na šporu  ha ha ali je predeo bio predivan i dugo smo sedeli uz vatru. Bili smo na jednom od ostrva preko puta donjeg dela Čerevićke ade.

Ujutru lagano, kafa, rakija, doručak i oko 10 krećemo dalje. Veprić je išao Dunavom, dok sam ja odlučio da plovim preko šporova, pa sam obišao iza ostrvaca kod Šašićeve ade i popisao dubine (zbog dolaska leti po nižem vodostaju), a onda i kroz Susečki dunavac... Popodne stižemo na Tikvaru, ručamo u restoranu u kom je konobar nadrndan, ali klopa odlična... Umor i rano ustajanje uzimaju danak i to veče smo ranije polegali.

U nedelju ustajem rano, sam pijem kafu i rakiju i puštam kolegu da spava. Oko pola 8 kapiram da je ipak dosta spavao, pa se penjem na brod i počinjem da lupam po limu, mislim da se u trenutku rasanio. Dan je prelep, vetra nema, sunce lepo greje, a najavljena temperatura preko 20. Okvirni dogovor je da u 9 kad otvore restoran doručkujemo pa da krećemo. Naravno, kafa i rakija su trajali do pola 11, a isplovljavamo iz Tikvare oko 12.

Usput stajemo na pola puta da ispečemo roštilj i ručamo, tu nas dočekuje i Terca i maše nam u prolazu. Preostali deo puta plovimo nešto sporije, valjda nam se ne ide kući...

Sezona je odlično počela!


Prvi dan:






















zankiki:
Drugi dan:













Terca:
Da li je drugarski i u redu ako osećam zavist?

Bakara:
Svaka vam čast, trebali bismo svi praktikovati nešto slično, samo češće  114 114

zankiki:

--- Citat: Terca  26, 03, 2019, 15:49:45 posle podne ---Da li je drugarski i u redu ako osećam zavist?

--- Kraj citata ---

Naravno!  114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju