Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Marissa

<< < (120/125) > >>

George:
Znači lakirao sam sa Lignoluksom kao i ti, i sada posle dve ruke se baš čini kao debeo, masivan sloj laka, koji se baš cakli. Sjajan je neviđeno. E sad sam u dilemi da li da mu dam i treći sloj, s obzirom da nisam lakirao nov materijal. Ovaj moj šper je prvobitno dobio 4 ruke Piturinog nitro laka, koji je posle četiri godine prilično propao, pa sam mu prošle sezone dao 2 ili 3 sloja nekog trećerazrednog poliuretanskog laka (neki Mađarski uvoz) koji je posle samo godinu dana počeo da propada. Sve u svemu prethodnih slojeva ima koliko hoćeš, pa mi se zato čini da su dva sloja od ovog dovoljna, tim pre što ova dva sloja izgledaju mnogo masivnije nego svi prethodni zajedno. Bojim se da ne preteram sa debljinom laka na šperu, pa da ne bude da zbog toga počne da puca. Doduše, činilo mi se kao da se ti prethodni slojevi vremenom stanjuju, kao da taj lak polako nestaje sa drveta, i to ponajviše na terasi koja je realno najizloženija habanju, a i vodi prilikom kupanja. Verujem da će ovaj Lignoluks biti dobitna kombinacija.
Kada budem otišao do broda, napraviću koju sličicu pa ću je okačiti na forum.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

zankiki:
Ako je potpuno sjajan ne treba ti treći sloj, kada ideš na sveže drvo, prvi sloj bukvalno upije, drugi bude ponegde sjajan, a ponegde ne, a tek od trećeg bude kao ogledalo.
Sa obzirom da se kod tebe drvo do sada već napilo svega i svačega, verujem da ti treći sloj ne treba.

George:
Pa i ja to mislim, jer je već i prvi sloj bio potpuno sjajan.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

zankiki:
U nedelju smo iskoristili lepo vreme pa proplovili ceo Rakovački dunavac... Dubine su tu negde kao prošle godine, možda je koji cm pliće...

Ono što me je malo zbunilo je bager koji je prošlih nedelja kopao par desetina metara nizvodno od donjeg ulaza u dunavac, kod mačkovog spruda. Tu ima mesto za utovar brodova, pa sam mislio da zbog toga produbljuju.

Međutim, sada je bager u samom dunavcu, nisam do sada imao slična iskustva da se dunavci produbljuju... Zna li neko nešto o tome?

Drivee:
Mozda je izmuljavanje. Zbog zivota u vodi ili slicno.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju