E, ovako treba... > Metalni čamci

1914

<< < (4/5) > >>

STG:
Uglavnom su svi odgovori bazirani na dve/tri tvrdnje:
- nikako lim preko lima (iz toliko mnogo  razloga!);
- cena moguce popravke (propisne!);
- nabavka novog;

Na obe stavke samo vlasnik moze dati krajnji sud, prosto njegov je objekat, ali tu je i druga bitna stvar: on najbolje zna cene materijala i raspolozivost majstora, tj krajnji trosak celog projekta.

Zbog svega navedenog bi rekao da covek mora da prelomi, jer je dobio trazene odgovore.

mirass:
Hvala na recima podrske ) dakle, prelomljeno je, camac se vari, pa sta bude. Samo nije mi jasno zasto mislite da lim na lim ne moze i . ? Msm, nisam ja to izmislio, a jedina zdrava mesta na koritu, su mesta gde je predhodni vlasnik vario dupli lim.. to se i vidi na jednoj od dlika koje sam postavio. Ja sam samo pitao za dupli lim, zato sto sam jos negde cuo da nije dobro, ali mi niko nije rekao zasto.. Nije ni bitno. Greska koju je prethodni vlasnik uradio je da nije postavio anode, i ja ih postavljam, vec su kupljene.. Meni je kod tog duplog lima, mana da moram da varim nezasticen lim, tako da unutrasnja strana da kazem ostaje golai pogodna za rdju, ali mislim da cu to resiti sa Cink sprejem, koji je otporan na visoke temperature ,stiti od korozije, a ne dolazi nigde u kontakt sa vodom, jer je sa unutrasnje strane.. Eto..pozz.
p.s. ovo je mozda bitno, ..deo koji je iznad VL je kitovan dvo komponentnim kitom, pa onda gruntovan pa farban..

broker975fx:
Pogledaj malo slike kako bi camac morao da izgleda unutra, tj kakvu bi konstrukcija minimalno morala da postoji. Cvrstinu konstrukcije odrdjuje poprecni i uzduzni elementi i ojacanja. Oplata je nesto sto obezbedjuje vodonepropusnost a posto nije karton nego metal stice se utisak da ona bitno ucestvuje u ukupnoj cvrstoci. Znaci ako vec radis fokusiraj se i na to, pa ces onda lepo da otvaras problem po problem.

Nisam majstor ali sam se igrom slucaja prilicno nagledao radova na moja dva broda, evo ti ga Zoran a ima ovde jos varioca i ovo ce ti svi potvrditi da nov lim od 3, 4mm skoro nikako neces moci da navaris na polu truo plehic koji je ostao.

Zoran T:
Ako je taj flah od tog rebra toliko istrulio a on je30#3 ili 40#4mm tesko da tu ima bilo sta zdravo za varenje...a pitanje dal se tu uopste isplati bilo sta raditi...sto je najgore nemas ni konstrukciju na koji bi mogao nov lim da montiras...lim na lim ne ide jer korozija sa starog trulog lima se prenosi na nov lim i nikakvi protektori, cink sprej ili konvertori  tu ne mogu nista...nije to povrsinska korozija vec je trulo ...kao da ti zubar stavi plombu preko kvarnog zuba...

DuleN:
Ne vredi ovde vise iznositi argumene, jer mirass je resio da uradi to sto je planirao...
Ovo nece biti ni prvi ni poslednji primer da se radi nesto sto u startu ne moze valjati...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju