E, ovako treba... > Brodski motori

Proklizavanje kopče

<< < (2/3) > >>

vepar:
Opterecenje je najvece u mestu, to zasigurno. A tabanasi znaju na cudan nacin da uvlace vazduh ispod sebe.

Terca:
Nikad nisam video da dmb ima lamelu koja bi mogla da proklizava, to i nije lamela, nema ferodu.
To su dve oprugama spregnute anker ploče od kojih se jedna montira/šrafi na zamajac a druga ima nazubljen "ulaz" za osovinu kopče... običan ublaživač udaraca, zapravo samo unutršnji deo lamele. Ako to prollizava, onda bi morao čuti neprekidan zvuk krunjača za metal.

'nači nije to.

George:
A dali po tebi sama kopča ima neki deo (lamele) što bi eventualno moglo da proklizava. Tu sam do sada nailazio na oprečna mišljenja kako na forumu, tako kod prijatelja. Neki tvrde da navodno ova kopča oma neku vrstu kuplunga u sebi...

broker975fx:
Nema mi neke logike al mozda vredi pogledati vezu osovina propela, mada nema neke logike, to bi bilo logicnije da se desava u hodu u nazad. Zasto tvrdis da dolazi do proklizavanja, da se ne desava nesto sa motorom, pumpom ili necim kad se brod zaljulja pa sam poveca broj obrtaja i na osovini?

George:
Mislio sam I ja na motor, ali maleni talasi od 30 - 40 cm o kojima pričamo uopštone ne dovode do ljuljanja broda, već samo do skroz blagog poskakivanja, pa sam nekako otpisao motor kao mogući uzročnik. Tim pre što sam proklizavanje imao I na punom gasu, kad su obrtaji na momenat otišli nešto preko onoga što je inače pun gas. Što se tiče veze osovine I elise - nema šanse, pošto ima kajlu. Ono što me I dalje najviše zanima je dali u kopči ima nešto što bi moglo prokliziti ili nema, pošto je ranije neko u odgovorima otpisao lamelu između motora I kopče kao mogući uzročnik.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju