E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Naper kod Konjskog ostrva

<< < (7/8) > >>

STG:
Uh covece, da li je moguce?!
To je bas opasna havarija...

MiletaStamat:
Ploveći nizvodno od Starog šlepa ja uvek prodjem izmedju čamaca na 4 Julu, ali onim delom gde su čamci razmaknuti i sve mi se čini kao da su tu namerno ostavili prolaz za plovidbu, zatim dole izmedju malog ostrva i vojske jer sam tuda najsigurniji zbog dubine. Čuo sam da je zabranjeno, ali vidim čamci plove pa i ja sa njima. Niakda mi niko sa vojnih brodova nije sugerisao da se vratim ili ne plovim tuda. Plovim najmanjim gasom, da ne dižem talase i lagano prodjem. Pazim na taj sprud ispod ne približavam se mnogo donjem špicu ostva jer sam pretpostavljao da je tu plitko, gledam pored drvene konobe da se što pre dočepam Save. Nikada nisam prošao izmedju malog ostrva i velikog ratnog ostrva, nekako uvek ima osećaj da tamo ima panjeva i da je plitko.

Bakara:
U plovnom delu tog dunavca izmedju Velikog ratnog ostrva i Konjskog, dubina uz Konjsko je do cak 12m, tako da nema brige ako se ide onako kao sto kaze Broker. Panjeva u tom delu nema a dubina je sve do Save. Naravno, uz obalu Velikog ratnog ostrva je plitko i to bas...unutrasnja krivina....ptice stoje u vodi...itd  sajkaca

@Losmi
Dobar savet za sidra, uvek mi je frka ako moram da se provucem do nekoga mada su me vise brinuli lanci. Sad me brinu i sidra tako da cu da izbegavam po malom vodostaju.

Zile-nbg:
Nisam pomesao nego pitam kada nailazis iz Save ka Konjskom ostrvu na spicu ima znak za zabranjen prolaz. Isti taj znak ima i na drugom spicu ostrva.
Moje pitanje je kako neko ko ne zna na osnovu tog znaka moze da zakljuci da je dozvoljena plovidba izmedju VRO i KO, a nije dozvoljena izmedju KO i obale?
Jer koliko sam upucen taj znak oznacava zabranjen prolaz, a ne zabranjen prolaz sa leve ili desne strane. Nadam se da smo se sada razumeli.
Hladno je, camac u dvoristu, pa da razbijem dosadu.

Losmi:
Dobro zapazanje Zile, nisam ni ja siguran ali kapiram da ima u onoj staroj knjizi za polaganje. Cinjenica jeste da je tu oduvek bio zabranjen prolaz pored vojske, ali vidim da mnogi sada idu tuda bez problema.

Inace, kroz 4Juli je najbezbednije kroz sredinu i prolaz je ostavljen bas sa tom namerom, tu ima i dubine.

Recimo ispod mog broda bude 80cm dubine leti, a sidro vezano za bovu ima vrat od 1.5m i kraci sidra su sigurno 1m u precniku. Kao sto je receno rukavac je sve plici, i kada je nizak vodostaj kada polazim sa bove, nije mi svejedno kako cu da okrenem ako idem na Savu, pogotovo sto mi treba dosta mesta.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju