The world of sailing - Svet jedrenja > Korisni linkovi

VINČ

<< < (3/4) > >>

Mornar u kanalu:
Ја имам те усадне кључеве свих димензија , такав нема са крупним зубима , немој џабе ићи код аутомеханичара .

MiletaStamat:
Jedan prijatelj mi je obećao jednu ručku, misli da je ima negde u podrumu, ako ne idem kod strugara :)

Febo:
može i kvadratna šipka ( četvrtka kako kažu majstori ) samo izmjeri preko dva zuba i kod nekog frezača napravi ili izbrusi sa brusilicom četvrtku na mjeru.

MiletaStamat:
Bio danas u Tehnonautici. Bora prodavac je bio ljubazan pa mi je rekao da su oni imali pre takve vinčeve, sad nemaju, i po katalogu Antalov vinč ove veličine sa PDV novi košta oko 1000 eura, možda i malo više. U principu prodaju se u paru. Bog te mazo nisam znao da je jedriličarstvo tako skupo. Takodje mi je rekao da su imali ručice, i cena im je bila 3500 dinara, imaju u planu da ponovo naruče. Mada reče da se vinčevi fabrički prodaju bez ručica, ručica se posebno kupuje. E sad mi ostaje da sredim ove moje. Drugar koji se u Americi bavi restauracijom jedrilica i opreme za njih,  reče da ih potopim u sirće, da prenoće, pa četkom dobro očetkam, namažem zupčanike mašću za podmazivanje i onda idu u oglas. A cenu ćemo već odrediti. Usput evo i slike osnove gde se vide zupčanici.

DuleN:
Mileta,
Ovo bi bilo dobro kuvati u sircetu sat dva, a nakon toga ulje...
Kuvanjem sirce daleko jace reaguje. Ako se ne ocisti dobro, stavi na litar sirceta dve kasike sode bikarbone i onda ga stavi u to. Ovde vodi racuna da to radis u nekoj dubljoj poseti jer kombinacija sirceta i sode daje jako mnogo pene....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju