Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Преглед чамаца у 2018. години

(1/42) > >>

LSI:
Према тексту новог Правилника о врсти, намени и прегледима чамаца, пловећих тела и плутајућих објеката, објављеном у Сл. гласнику РС бр. 98/2017, а који почиње да се примењује од 1. јануара 2018. године, редовни прегледи чамаца за спорт и разоноду (дужине од 2,5 до 24 м)  обављаће се сваке треће године.

Прегледи ће се вршити на води или на сувом.

Редовни преглед може се извршити најраније 30 дана пре истека рока од три године и најкасније 30 дана од дана од истека пловидбене дозволе.

Редовне прегледе вршиће комисија коју образује министар.

Распоред времена и локација вршења прегледа чамаца одређује надлежна капетанија до краја априла за текућу годину и објављује га на сајту министарства надлежног за послове саобраћаја.

LSI:
Да додам и ово:

У члану 7. у последња два става пише:

Osnovni pregled čamca, plutajućeg objekta i plovećeg tela ne vrši se pre njegovog upisa u upisnik čamaca, plovećih tela i plutajućih objekata za čamac, plutajući objekat i ploveće telo koji imaju svedočanstvo o gradnji.

Osnovni pregled čamca ne vrši se pre njegovog upisa u upisnik čamaca, plovećih tela i plutajućih objekata za čamac koji ima znak usaglašenosti i deklaraciju o usaglašenosti prema propisu kojim se uređuju zahtevi za bezbednost plovila za rekreaciju i plovila na vodomlazni pogon.

Mezija:
Da li to znaci da ce registracija biti jednom u 3 god?

LSI:
Још не знам - чекају се тумачење и додатна упутства.
Наводно, капетаније су привремено обуставиле регистрацију док се све не разјасни.

DuleN:
Sve ovo je dosta mutno i nereseno do kraja...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju