Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

O Beljarici...i luci

(1/3) > >>

deda:
http://ekoblog.info/rs/beljarica-da-li-ste-na-strani-prirode-ili-urbanizma/

zica:
Deda tvoja Beljarica dolazi na red tek posle alknvajherij kgk 114

MiletaStamat:
Pročitao pažljivo, potpisao. Često plovim pored kanala Belaton, i voleo bih tako da ostane.

zveki66:
Potpisao.....nazalost, za par godina vec vidim da ce tu umesto prirode i zelenila izrasti beton i celik....sadasnjoj garnituri vlasti glad za novcem, procentima, provizijom i ostalim nacinima za sticanje bogatstva od svih investicija je neutoljiva. I tamo gde ne treba da se pravi nesto napravice samo da bi uzeli deo kolaca za sebe.

LSI:

--- Citat: zica  25, 11, 2017, 21:08:03 posle podne ---Deda tvoja Beljarica dolazi na red tek posle alknvajherij kgk 114

--- Kraj citata ---

Ипак би Бељарица могла стићи на ред пре отварања пута до Солуна.

Ко је погледао шта пише у Стратегији развоја водног саобраћаја... како ли се већ зове документ, могао је да прочита да је на нивоу Европске Уније усвојен низ одлука којима се обезбеђује повезаност простора ради превоза људи и роба, уз очување животне средине. За ту намену планирано је више милијарди евра, а део Дунава који протиче кроз нашу земљу, укључујући хидросистем Д-Т-Д, део је тог пакета.

Стратегијом је предвиђено да се обезбеди пловност и проточност саобраћаја током читаве године, без обзира на време и водостај. Предвиђено је уређење инфраструктурних објеката који ће то обезбедити, а ту спадају и луке. Уколико се ускоро не донесе одлука којом се Бељарица проглашава заштићеним подручјем, могло би се десити да неко пре тога одлучи да почне да гради луку.

Мада, чак и да Бељарицу прогласе заштићеним подручјем, мене не би изненадило да неко донесе накнадно одлуку о измени регулационих планова и да ту одлуку стави ван снаге. Власт може све. Ако су могли људима да одузму од пензије, што не би и ово? Политички интереси су увек старији од свих осталих.

А лепо би било сачувати Бељарицу и направити модерну луку... и још много тога...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju