The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva

Mini- transat 2017

(1/4) > >>

Mornar u kanalu:
Прошле недеље у16 часова стартовала је регата ѕа једним чланом посаде са једрилицама од 6,5 м " Mini transat .Кренули су из Ла Рошела ( Француска ), прво међуодредиште је Лас Палмас на канарским острвима , па одатле даље 1. Новембра преко Атлантика до Ле Марина на Мартинику . Укупно имају да савладају 4050 миља сада су неких 200 миља далеко од канарских острва са веома слабим ветром задња два дана . Са Балкана учествују два Хрвата , један Слободан Великић је имао хаварију и успео је да се некако отегли до Порта где је уз помоћ локалаца поправио штету и наставио регату ( то је морао за 72 сата иначе би био дисквалификован ). Свима добар ветар и пуна једра. .http://www.minitransat.fr/suivi-de-la-course/cartographie

tangabravo:
Jeli Mibe jel se grizeš što nisi sa njima , i ja bih voleo

Mornar u kanalu:
Можда у сну али када се пробудим стварност је другачија , ја се дивим тим људима а богами и женама , лепо је направити такву авантуру имаће чиме да се поносе .Сад гледам да су неки одмах по изласку из Ла Рошела своју резерву воде просипали да би били лакши , остављали минимално да преживе до Лас Палмаса .Још један велики малер задња 2 дана нема ветра тако да веома споро иду , биће ово једна од најспоријих етапа на  Мини трансатима .

LSI:

--- Citat: Mornar u kanalu  09, 10, 2017, 23:39:51 posle podne ---...
Сад гледам да су неки одмах по изласку из Ла Рошела своју резерву воде просипали да би били лакши , остављали минимално да преживе до Лас Палмаса .Још један велики малер задња 2 дана нема ветра тако да веома споро иду , биће ово једна од најспоријих етапа на  Мини трансатима .

--- Kraj citata ---

Шта све људи себи неће дозволити у жељи да буду први? Колико је то неразумно и колико проблема могу имати због такве одлуке?

Mornar u kanalu:
Pa sad u Las Palmasu moraju da prodju lekarski ako utvrde da je neko dehidrirao naravno da će snositi posledice . Oni  moraju da ponesu 40 l koliko znam mada mogu da dobiju još 9l plus negde u 2/3 trke mada nisam siguran da li sam dobro preveo ali tu ipak ima kalkulacija sa vodom . Samo preći Atlantik je veliki podvig a još pride ako se popne  na tron imao je zašta i živeti . Pogledajte samo onih nekoliko devojaka koji ne zaostaju ni u znaju ni izdržljivosti za muškim skiperima , Klaris Kremer je 2 dana bila vodeća u serijskim brodovima dok je Meri Šarlot u prototipovima bila medju prvih 10 u prvoj polovini trke .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju