Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče

Све је наопачке

(1/3) > >>

LSI:
Као мали, питао сам се, кад су ми објаснили да је земља округла као лопта (знате, данас се многи труде да објасне да је она у ствари обична равна плоча, али шта ћу - ја сам као мали научио другачије), како то они, тамо у Аустралији, ходају - наопачке?
После сам научио да не ходају наопачке али често сам, гледајући како живе и шта раде, помишљао да је то све супротно него код нас - наопачке.

И ево, вечерас, преводим неки текст о пецању у Аустралији и наиђем на овакав део:

Ето како је то ружно! Преда мном се налазе 2 тоне европских шарана. Они су зло у нашим рекама. Они буквално уништавају читаву екологију.

И отимају храну од наших лепих домаћих риба као што су мари-бакалар, уништавају реке тако да бакалар не може да преживи. У Дениликвину постоји место звано Чарли Карп. Шта тамо раде? Скупљају шаране и претварају их у ђубриво. Зато кад следећи пут уђете у вашу продавницу, ... и кад помислите да вам треба ђубриво за цвеће, за башту, купите Чарли Карп. Јер не само што ће ваше дрвеће заиста брже да порасте, тако ову рибу уклањате из система и радите праву ствар за нашег мари-бакалара.

Стварно су наопачке!
Они га мељу и праве ђубриво, а ми срећни као мајмунчићи кад "брка" потегне...

Ма, мора да им нико никад није скувао праву рибљу чорбу од шарана. Па да, како другачије?

MiletaStamat:
Bilo bi dobro kad bi to naopačke preokrenuli, pa da oni vrate Šarana u naše reke, pa nek nama uništava ekologiju, a mi ćemo uživati  cam. Naravno, daćemo doprinos ekologiji, u vidu djubriva od Šarana ali tek kad ga budemo pojeli.  6589

mladjo:

--- Citat: da se čovek pita  28, 09, 2017, 08:53:53 pre podne ---Bilo bi dobro kad bi to naopačke preokrenuli, pa da oni vrate Šarana u naše reke, pa nek nama uništava ekologiju, a mi ćemo uživati  cam. Naravno, daćemo doprinos ekologiji, u vidu djubriva od Šarana ali tek kad ga budemo pojeli.  6589

--- Kraj citata ---
Bas tako thumbup

DuleN:
Pa nije to situacija samo u nama dalekoj Australiji. Imamo blizi primer - Spanija. NJihove reke, a posebno kanali za navodnjavanje su krcati saranom i to kakvim saranom.... Niti ga ko lovi, niti ga ko jede, a uz to ga smatraju teskom stetocinom...

LSI:

--- Citat: Zox  28, 09, 2017, 11:45:54 pre podne ---...
Можда је у питању нека друга врста Шаранчета?   sha

--- Kraj citata ---

Није, видео сам на видео снимку - класичан наш "дивљак".
Палета, на палети гајбе, а у гајбама две тоне шарана иду у постројење за прераду... Туга...

Што каже Дуле, и у Шпанији је слично. Чујем у Швајцарској и Немачкој деверику мало ко да и лови, а у просеку су теже од киле... Разни људи, разни обичаји!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju