Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nevreme na reci - saveti i iskustva

<< < (2/16) > >>

Bakara:
Danas sam obisao svoj camac, i video sam da ga je nevreme pomerilo za jedno 15-20m nizvodno sa sve sidrom i bovom. Pomerilo je i jos jedno 5-6 drugih kabinasa, a jedan cak i otkinulo sa veza.

Hocu da kazem da u slucaju nevremena, kakvo god da je sidro(a ovo je teze od 50kg) nece biti bezbedno kao kad se vezes za obalu u "cetvorovez".
Ne bih voleo da sam danas bio na vodi...

Bakara:
Apropo današnjeg nevremena, ZoranT šalje:

zveki66:
Bakara, danas je bio test za sve nase camce a bogami i sidra. Nadam se da niko od clanova nije imao ozbiljniju stetu. Meni je prednje sidro izdrzalo ali se zato zadnje pomerilo ka obali tako da sam se u jednom trenutku priblizio na metar od Miletine pasare.  Kada se nevreme stisalo bilo je oruk sa klupskim camcem pa je vraceno ponovo na svoje mesto.

Zoran T:
Ja sam prosao( provukao) mojim camcem  pre njega i bilo je neprijatno i mokro...uz trecu obalu na velikoj vodi ono sto bi prosao za 15tak min do marine gurali smo oko40-45min...cupali talasi bove ko od sale

Bakara:
Zveki, dobro je da niste imali štete vas dvojica...da znaš, ovo je bio test za sve usidrene čamce. Ja sam sinoć bio do čamca da pojačam vez sa još jednim kanapom, čisto da bih mirnije spavao jer sam video da prognoza pokazuje kišu i vetar za sutrašnji dan, ali ovo mislim da niko nije očekivao.

Kad smo već kod te teme, meni se od aplikacija za vremensku prognozu najbolje pokazala "The Weather Channel", pa ko ne koristi, može da proba.

P.S.
Izvini Mileta, tema je malo otišla na drugu stranu  jh

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju