The world of sailing - Svet jedrenja > Klubovi

JK LAMAR

(1/17) > >>

skipper:
JK LAMAR

Adresa
   

Smederevska 5  11 000 Beograd

Web strana
   

 

E-mail
   

Lamar@eunet.rs

Osobe za kontakt

 

Lazar Jovanović

 

captjerry:
ukoliko zelite zaista da naucite da jedrite oni su pravi izbor...

direktor i vlasnik kluba i skole jedrenja, capt duge plovidbe Lazar Jovanovic Laza je ponekad tvrd covek ( kakvi i jesu pravi pomorci), nekad tezak, cesto tvrdoglav ali nas najbolji pomorac i skiper na krstasima...preziveo je 0 do 12 bofora kako na velikom brodu tako i na jedrilici...uvek je svoju posadu doveo do cilja, nekad i po neverovatnim okolnostima kao sto je otkazivanje motora (kojeg je ipak resio da upotrebi odustajuci tako od trke) pred Krfom za vreme jake oluje i uplovljavanje na jedra za  koje su mnogi u tom trenutku smatrali kao nemoguce resenje...veran svojoj Dini (S/Y Dina - cuiser 105)...PAZNJA: jede previse eurokrema pa uracunajte vise kantica u brodske zalihe dok se spremate da isplovite...:)

Brodovi kluba Lamar su komforni, bez previse luksuza ( neki mozda malo :) ) ali svaka stvar na brodu svoju namenu i svhu i nalazi se uvek na svom mestu...( Laza ce vam ispricati zasto je jedan brod potonuo jer kutija sibica nije bila na svom mestu :) )

Atmosfera na jedrenju kod Lamar-a je uvek na visokom nivou,  posada homogena, kako u druzenju tako i u raznim vanrednim situacijama sto je jedna od najbitnijih stavki za dobro jedrenje...
Svakome preporucujem teoretski  deo kursa za skipera, cak iako nema nameru da jedri jer ce nauciti dosta svtvari vezanih za samu plovidbu od cvorova, meteorologije, raznih manevara pristajanja i spasavanja, navigaciju, prvu pomoc na brodu, itd...

ukoliko zelite fensi odmor sa povremenom ulogom mornara na brodu NIKAKO ne idite u Lamar...ali ukoliko zelite da naucite jedrenje, upoznate cari mora, ocvrsnete karakter, osetite vetar i so na licu, dozivote avanturu, mislim da osim Lamara nepostoji klub kod nas koji ce vam to pruziti...

captjerry:
Da ne ispadne da je ovo reklama, ja sa capt Lazom nisam ostao u nekim fenomenalnim odnosima, zbog nekih glupih sitnica ali ga kao pomorca vrlo postujem...ustvari svako ko je jedrio s njim i ko ga zna kao jedrilicara misli isto, sto se videlo jedno vece na koktelu povodom regate Brindizi - Krf, gde su nas sto saletali skiperi raznih brodova, racunajuci i Voju frizera (brod Aligator) da traze savet za rutu ili nesto sl...

broker975fx:
Znači Cap. ova škola je tvoja prporuka. Ja sam u dilemi kao što znaš, jer bih se hteo baviti jedrenjem ali na žalost daleko sam od mora uz to za sada vrlo ograničen vremenom. Iako se jedrenjem nisam bavio nemam dileme da je to moj život :suicide: Ja sam započeo neku priču za privatne časove na reci, ipak mi je to dostupno svakosnevno ali definitivno je ovo prava priča. Zovem ih od ponedeljka da se raspitam šta i kako.

Vidim da različiti klubovi rade pod različitim asocijacijama i svaki ima niz kurseva i sertifikata, koji certifikat mi omogućava da iznajmim jedrilicu sa svojom posadom a bez njihovog skipera?

drazeta:

--- Citat: broker975fx  13, 09, 2009, 10:47:58 pre podne ---Znači Cap. ova škola je tvoja prporuka. Ja sam u dilemi kao što znaš, jer bih se hteo baviti jedrenjem ali na žalost daleko sam od mora uz to za sada vrlo ograničen vremenom. Iako se jedrenjem nisam bavio nemam dileme da je to moj život :suicide: Ja sam započeo neku priču za privatne časove na reci, ipak mi je to dostupno svakosnevno ali definitivno je ovo prava priča. Zovem ih od ponedeljka da se raspitam šta i kako.

Vidim da različiti klubovi rade pod različitim asocijacijama i svaki ima niz kurseva i sertifikata, koji certifikat mi omogućava da iznajmim jedrilicu sa svojom posadom a bez njihovog skipera?

--- Kraj citata ---

Kad ih buges zvao,podeli sa nama informacije?!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju