Ribolov > Mali oglasi (ribolov)

Hydro foil

(1/2) > >>

LSI:
Ако неко жели да побољша економичност рада мотора и мисли да би му хидро-крила могла бити од помоћи, нека се јави.

Имам пар који сам користио од прве половине јуна до прошле суботе. Монтажом сам добио додатних 200 обртаја и чини ми се боље лежање чамца у вожњи, лакше издизање и прелазак у режим глисирања.

Међутим, због монтираних крилаца, изгубио сам могућност закретања мотора у лево и у десно у пуној мери (крилца су ударала о степенике иза крме) па сам их скинуо. Ход мотора, при окретању волана био је скраћен за по 12 центиметара у обе стране.

Крилца су купљена нова у Технонаутици, лако се монтирају бушењем по две рупе са сваке стране антивентилационе (како ми имамо обичај да кажемо: кавитационе) плоче. Завртњи с матицама иду заједно с крилцима.

Bakara:
Da kazem nesto u prilog stabilizatoru, a mozda i prodaji :)

I ja sam ugradio stabilizator na moj motor, i bas mnogo znaci. Mislim da je to pozeljno staviti i na camce koji nemaju glisersko korito, npr pasara ili camci sa zadnjim svancem, jer se u svakom slucaju dobija to da krma ne zaranja kad se da gas - sto znaci bolje iskoriscenje snage. Na mom camcu koji ima glisersko korito, izglisiram vrlo brzo i imam osecaj da bolje drzi pravac.

LSI:
Захваљујем се Бакари на овом коментару.

Заиста мислим да је тај додатак користан. Али у мом случају десило се да је профил тих крилаца такав да приликом окретања мотора крилца ударе у пластику дна чамца, на крајевима степеника и с једне и с друге стране. Због тога, уместо да мотор заокренем за 45о не могу да га окренем за више од можда 20о. А то много значи кад је потребно маневрисати на малом простору.

Покушао сам да тај проблем превазиђем спуштањем мотора али кад сам мотор у недељу спустио за отприлике 3 центиметра, то и даље није било довољно а већ је много (антивентилациона плоча осовине мотора сад је негде између 5 и 7 центиметара испод дна чамца).
Како није било могуће да мотор више подигнем, а нисам желео ни да брусилицом обрусим и стањим пластику на дну степеника, одлучио сам да крилца скинем.

Сад поново мотор могу да заокренем максимално, а што се тиче положаја чамца, мораћу више да водим рачуна о распореду терета током пловидбе па како буде...

Drivee:
Ja sam to imao kada sam kupio motor. Naravno, jer to prvi put vidim i video sam da to nema niko, odmah sam poskidao i bacio. Sad mi zao!! oops

MiletaStamat:
 Ja ću probati ova od Laze, po svim komentarima, verujem da ću dobiti kilometar, dva na brzini.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju