Nepogode na rekama... > LED NA REKAMA

Led na rekama 2017

(1/84) > >>

broker975fx:
Vidim niko nista ne spominje. Bio sam ovih dana na planini i jutros sam otisao do vode, vidim pocelo je ozbiljno ledjenje priobalnog pojasa. Po meni bi vec sada trebalo poceti lupati led i nikako ne dozvoliti da se desi ono sto smo imali prilike da dozivimo. Kakva je kod vas situacija jel ima nekih aktivnosti po marinama?

Sale Rea:
Bežanijski zimovnik, marina AJK. Ceo zimovnik je zaleđen, debljina leda 3, 4 cm. Kada je počelo da ledi izlupao sam led oko čamca. Sada nema leda. Nivo vode je u opadanju tako da i led puca.

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

DuleN:
U Slankamenu ledi samo tako....

MiletaStamat:
Danas bio do Grocke. Nisam izdržao da malo ne sidjem do Dunava iako je bilo -14 stepeni, vetar još uvek brije, ali lepo je videti reku. Čudim se samo da neki ljudi nisu skinuli sa čamaca barem motore, već im stoje na čamcima pa zaledili. Vidim jednog uzeo čekić, pa bije po motoru da skine led, ne mareći da li će oštetiti motor. Čak sam uspeo da ga uhvatim na jednoj fotografiji kako stoji na čamcu nagnut nad motorom  6589 Inače pored obale ima po malo leda, ali ako nastavi sa ovakvom temperaturom biće ga sve više. Evo nekoliko fotografija tek da dočaraju božićni dan na keju u Grockoj.

zankiki:
Milslim da od zaledjivanja Dunava nema ništa, niti su ovo dovoljni minusi, niti će potrajati ovako dugo.

A da je zima hladna - hladna je. Dešavalo se da celu zimu ne smrzne dunavac, ili da smrzne na nedelju - dve... Sada je zamrznuto već mislim oko mesec dana, a led je takav da sam danas opušteno šetao okolo broda... Nisam ulazio. Nisam od onih koji lome led oko broda, pustim ga da se smrzne, kada popuste odmrzne se i to je to...

U motoru, kao i u sistemu za hlađenje i svim ventilima koji idu kroz trup je na vreme stavljen antifriz. Jedino možda nisam perfektno ispraznio tank sa vodom, ali tamo ne može ništa veliko ni da se desi....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju