Nautika opšta... > Turističke reportaže

Крф 2016. године

(1/5) > >>

LSI:
Претходних дест дана провео сам на Крфу са породицом и кумовима.

Давно смо се договорили да стогодишњицу искрцавања српских војника и избеглих цивила обележимо одласком на ово место које ће за увек остати уписано у историји српског народа. Мени је ово била пета посета па ћу покушати да вам је дочарам на један посебан начин, приказом онога што се дешавало у тих десет дана.

Да кренем полако...

После четрнаест сати вожње аутобусом и трајектом, пред нама су се у даљини указали острво и град Крф и острво Видо.

LSI:
По пристајању у новој луци Крфа, аутобусом смо се упутили до градића Касиопија, на североисточном крају острва.

Градић је некада, у време Млетачке републике био важан центар и кажу да је тада у њему живело више од 40.000 становника. Градић је изникао испод тврђаве подигнуте на врху брега, изнад лепо заклоњене луке.

Данас, нема више Млечана, нема ратних бродова, али има много нових, с моћним машинама.

LSI:
Иначе, на ходочашће смо кренули нас десеторо: супруга и ја, зет и моја ћерка, са својих троје деце, свастикина унука и наши кумови с којима су се неки од вас већ дружили у марини Карабурма или у Сланкамену.

LSI:
А како смо то проводили дане тамо?

Свакодневно смо одлазили до неке од камених плажа које окружују Касиопи и у кристално чистој води тражили освежење од врућина које су надолазиле.
Искрено, те шетње до плажа и назад до апартмана је једино што бих волео да заборавим али нисам успео да решим проблем телепортовања.

Ипак, ма како да сам био фрустриран табанањем, нисам обрукао наше наутичаре и кад је била потребна стручна помоћ приликом пристајања, употребио сам сву своју вештину и знање да прихватим добачени конопац и помогнем непознатој госпођи да изађе на обалу...

LSI:
А на плажи... к'о на плажи. Забава за сваког.

Није ми било тешко да понесем пластични чамац на надувавање, купљен давне 1992. године за моју децу која су тада била мала, а ето, дође време да и њихова деца почну да уче да веслају...

Мој унук Душан весла већ као прави...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju