Ribolov > Zakoni i Propisi u vezi ribolova

Haos na vodi

(1/3) > >>

deda:
Trenutno u Srbiji ne postoji ni jedna ribocuvarska sluzba koja radi!! Haos je izazvala , a ko drugi nego , drzava!!!Ponisten je konkurs za dodelu voda na koriscenje zbog ogromnog pritiska javnosti jer je bilo toliko nezakonitosti da nije moglo proci neopazeno ! Novo udruzenje Ujedinjeni ribolovci Srbije se tim povodom obratilio ministarstvu a koliko ce to imati uticaja , videcemo!

Saopštenje za javnost URS

SAOPSTENJE ZA JAVNOST

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, donelo je Odluku o poništenju konkursa za ustupanje na korišćenje ribarskih područja. Odluku možete pogledati OVDE.

 

Ovim povodom, Ujedinjeni ribolovci Srbije objavljuju sledeće Saopštenje za javnost:

Odlukom o poništenju konkursa o dodeli ribarskih područja nastavlja se haos na našim vodama, jer su vode i dalje bez zvaničnih korisnika koji bi mogli da rade u punom kapacitetu na ovom veoma odgovornom i komplikovanom poslu.
Ne samo da su vode bez adekvatne zaštite i upravljača, već su se pojavile u određenim okruzima i dozvole u prodaji, što navodi na sumnju da je podela već bila dogovorena.
Nema dana da sa voda širom Srbije na adresu Ujedinjenih ribolovaca Srbije ne dolazi na desetine dojava o nedozvoljenom izlovu ribe strujom, napadnutim prirodnim mrestilištima, često neskrivenom lopovluku i opštem uništavanju ribljeg fonda.
Resorno Ministarstvo snosi najveću odgovornost za neodgovorno gazdovanje nad javnim dobrom i njihova sporost i neažurnost prouzrokovaće štetu koja će teško biti nadoknađena.
Više je nego očigledno da je sistem dodele ribarskih područja truo i neefikasan i da su tu neophodne korenite promene da bi se ionako jadna situacija popravila i da bi se neke stvari pomerile sa mrtve tačke.
Neophodno je pod hitno da za sto sednu predstavnici resornog ministarstva, policije, sudstva, zainteresovanih korisnika i ribolovaca i da se napravi detaljan i jasan plan kako da se ovaj proces totalnog uništenja javnog dobra zaustavi.
Ujedinjeni ribolovci Srbije nude svoju pomoć u potrazi za najboljim mogućim rešenjem jer ovo stanje ne samo da je neodrživo već ozbiljno preti da u potpunosti devastira ionako osiromašen riblji fond.
Ujedinjeni ribolovci Srbije, u Beogradu, 11.02.2016. godine.

LSI:
Та откуд то?
 umnik

То мора да су све направили они бивши.
 kuku

neptun:
Isto je i u ostalim oblastima. Mozda i gore.
Nema licne odgovornosti, znaci nema sanse da se nesto promeni.

Kapetan:
nista novo za Srbiju ... al bar je obore namesten konkurs, ne kazem da ce sledeci biti bolji ... al eto bar nesto ...

deda:

--- Citat: Kapetan  13, 02, 2016, 09:59:47 pre podne ---nista novo za Srbiju ... al bar je obore namesten konkurs, ne kazem da ce sledeci biti bolji ... al eto bar nesto ...

--- Kraj citata ---

Glavni razlog za obaranje konkursa je bio to sto su pojedini korisnici poceli da prodaju dozvole a da konkurs nije ni zavrsen!! Znali ljudi da su pobedili pa pozurili!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju