Autor Tema: Rasprodaja ostataka opreme od restauracije broda (tehnika, potrosni materijal,.)  (Pročitano 2025 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nidza

  • Oficir sa Malih Voda
  • ****
  • Poruke: 174
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Bora 3
  • Veličina: 9m
  Nedavno sam zavrsio restauraciju/reinovaciju broda pa mi je ostalo neke robe koju bih rado prodao po povoljnoj ceni (slike su malo losije sto zbog slabog fotoaparata, sto zbog loseg svetla, a iskreno malo me i mrzelo to da radim):

1. Industrijski alternator Delco Remy 12V/75A (sa internim regulatorom) - alternator je stariji model, ali nikada nije koriscen, potpuno je ispravan, sa etiketama na konektorima, testiran (na slici je moja remenica koja ne ide uz njega, sluzila je samo da testiram ispravnost alternatora), sve ostalo je kao na slici. Razlog prodaje - hteo svoj stari 12V/50A da zamenim sa njim, ali je ovaj duzi i udara mi u usisnu granu, nemam drugu namenu niti zgodno mesto za njega na camcu/motoru, na kraju sam popravio svoj stari koji je isto Delco Remy i veoma sam zadovoljan. Kome treba dosta struje na brodu i ima gde da smesti ovaj alternator, bice dugorocno vrlo zadovoljan, a lako se i servisiraju i delovi su i danas dostupni, cak i za moj koji je bar 3 generacije stariji od ovoga. Alternator je garaziran :) od kad je nov.

2. Arnjevi za tendu od mesinga hromirani - hrom sloj je stari i ljusti se, sirine oko dva metra. Nisu bas arnjevi, vec glavna ona preklopna precka za koju se kaci tenda i koja ima zglobne prikljucke - tesko da objasnim, par slika ce vam sve reci, dodajem samo da se ona na sredini rasklapa, tako da su to dve L sipke koje se spajaju u jednu. Ako nekom treba, verovatno cu naci i par delova koji su isli uz to - zglob oko koga se rotira i jos neke slicne stvari...nemam sad to uslikano. E da, dodao bih da je na mom camcu sve sto je fabricki uradjeno od metala, uradjeno od mesinga (sto je u strukturi broda cist mesing, a sto je napolju, bilo je hromirano) i moram vam reci da sam prezadovoljan stanjem u kojem se nalazi obzirom na godinu prozivodnje (kao i ocekivano patiniralo je, ali npr original srafovi i navoji rade), toplo preporucujem (ako neko misli da ovime reklamiram mesing sipke sa slike - dobice ih besplatno uz bilo koji drugi artikal sa liste, delim samo moje iskustvo sa koriscenim materijalima koje mozete koristiti na ladjama). Inace, posto u Srbiji nema kvalitetnog ukrasnog hromiranja sa prethodnim bakarisanjem, plastifikacija se odlicno hvata za mesing i meni zadovoljava estetske kriterijume i nije skupo, zavisi od namene (a imate i veliki izbor boja).

3. Nova buzir creva za zastitu kablova ili vec za neku drugu namenu koja vam padne na pamet (siva/bela fleski creva i crni spiralni buziri). Ne znam sta bih vam tu rekao sto vec ne znate, slika sve kaze. Imam raznih dimenzija-citaj promera. E da, za fleski creva ako hocete elegantno resenje postoje i uvodnici, mozda imam neke, ali ako nemam to mozete i sami kupiti, uostalom dacu vam ih dzabe uz creva ako imam te koji vam trebaju.

4. Stadnardna PVC creva sa spiralom, za vodu ili vec za sta ih koristite, imam opet raznih dimenzija, ali mislim da mi je ostala pozamasna metraza onog od 12mm. (jedna slika data iako svi znate na koja creva mislim)

5. Inox kolena 316L, precnika, slagacu vas sad mozda za meru 101.6mm i 76.2mm, a ima i poneko manjeg promera (ovo je za auspuhe u principu meni koristilo, a svako moze da nadje namenu za sta mu vec treba). Mislim da su neka od ovih kolena cak i od fabrickog inox auspuha (duga je to prica zasto fabricki ne odgovara ili se ja ne bih usudio da ga ugradim sa danasnjim znanjem o sistemu auspuha, a delovao je tako lepo kad nista ne znas o tome). Toga ima malo vise nego sto je prikazano na slici (jedna puna kutija).

6. Prigusivaci auspuha iliti muffler/waterlock po starom sistemu Volvo Penta (koji opet nisu pasovali za moj "slucaj"). Inace, jel postoji nesto na "barkama" ili neko od nas koji se bavimo "barkama", a da nije "slucaj"? Ovim auspusima ako biste ih upotrebili treba malo dorade-na inox delovima postoje rupe koje sprecavaju zadrzavanje vlage i kondenzacije, ali nema cepa, morao bi da se navari neki element ili da se ureze navoj za cep/sraf, osim toga, pitanje da li onome ko hoce da iskoristi odgovaraju uglovi cevi...Kome treba i ko se upucivao u auspuhe znace o cemu pricam - srecnoooooo, trebace mu. Mislim da je precnik gumenog creva oko 210mm, a cevi su sigurno za crevo 101.6mm. Evo ovde i par linkova ako vas zanima presek i varijacije dimenzija (ako na linkovima imaju cene, ne plasite se, cilj mi je da se sto pre oslobodim istih):
        https://www.marinepartseurope.com/en/volvo-penta-explodedview-7742080-90-13726.aspx
        https://www.marinepartseurope.com/en/volvo-penta-c77-silencer-wet-exhaust-systems.aspx

7. Neonska svetla za kabinu/kokpit, jeste da sad svi koriste LED, ali mozda nekom ovo bude interesantno, sve su deklarisane za marine upotrebu. Caka je da nikad nisu koristene, ali su stajale na vlaznom mestu (citaj objektu nastanka ovog foruma) i nisam jos stigao da probam da li rade. Vidi se sve na slikama, a one su prljave zapravo, nisu u tako losem stanju, ali posto mi ne trebaju, a posle mnooooooooooogoooooo i mnoooogooooooooo ciscenja svega i svacega, nisam imao strpljenja da i ove sredim i probam, uz malo truda moze to jako lepo da zasija. To je jedan divan "slucaj" za "slucaj" da ne kazem hobi poduhvat za jednog nauticara.

8. Potpuno nov plovak za senzor goriva VDO podesive dubine od 200mm do 600mm, kompatibilan za instrument od 3-180oma (3oma=prazan, 180oma=pun), isti kao u katalogu Motomarine (str 333, kataloski broj: 2301302), istina ja sam ga kupio od Stevcevica, ne od Motomarine-a, imam i racun ako nekome znaci i papirno uputstvo koje ide uz njega (ako neko ne zna ili ne voli internet da koristi). Meni ne odgovara ni po dubini, ni po otpornosti, moj je instrument 90oma do 0oma (duga je to prica tj "slucaj", ali to sad nije bitno, meni stize odgovarajuci, a ovaj dajem povoljnije nego u katalogu). Nemam sliku, ali imate u katalogu sliku, a i glupo je da slikam, izgleda identicno kad u katalogu (dobro nema anfas, profil, pticju i zablju perspektivu, ali ko ga bude ugradjivao, gledace ga iz svih tih perspektiva, a mozda i iz rezervoara, zasto vec sada da mu uskratim to zadovoljstvo :) ).

  Nisam stavio cene jer npr ni ne znam trenutno ukupne duzine creva ili buzira, a toga bih se najradje resio "djuture" pa kako se ko javi za nesto da je zinteresovan, dacu informacije (javno na forumu), ne zelim da izgubim dan mereci sva creva i sitnice skupljajuci slicne podatke, a da se niko mozda ni ne javi.

  Toliko, zbog ovoga se mozda vidimo pre proleca, a od proleca se vidimo na vodi.

Van mreže Nidza

  • Oficir sa Malih Voda
  • ****
  • Poruke: 174
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Bora 3
  • Veličina: 9m
Odg: Rasprodaja ostataka opreme od restauracije broda (tehnika, potrosni materijal,.)
« Odgovor #1 poslato: 21, 11, 2015, 23:35:48 posle podne »
  Nisu odmah otisle sve slike pa evo doajem preostale:

Van mreže vepar

  • Talasožder Mali
  • ******
  • Poruke: 827
  • Pol: Muškarac
  • www.maiordomus.co.rs
    • Princeza
    • Maior domus doo
  • Brod tip: Celicni tabanas sa kabinom
  • Marina: SREU Liman Novi Sad
  • Veličina: 9m
Odg: Rasprodaja ostataka opreme od restauracije broda (tehnika, potrosni materijal,.)
« Odgovor #2 poslato: 11, 03, 2016, 00:32:26 pre podne »
Posto je plovak za gorivo?
Bitno je jedno, a to su dve stvari rad, red i disciplina!

Van mreže Nidza

  • Oficir sa Malih Voda
  • ****
  • Poruke: 174
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Bora 3
  • Veličina: 9m
Odg: Rasprodaja ostataka opreme od restauracije broda (tehnika, potrosni materijal,.)
« Odgovor #3 poslato: 11, 03, 2016, 10:13:16 pre podne »
@Vepar
Posalo sam ti poruku na pp.

Inace, stanje za rasprodaju je sada sledece:
 - Buziri su rasprodati
 - Ona neonska svetla sam bacio, ispravna su bila, ali me mrzelo da ih cistim, a svi sad i onako kupuju LED.
 - Ona prohromska kolena i cevi kao i oni prohromski krajevi za auspuh prigusivace (muffler/waterlock) - ako se niko ne javi do nedelje, otkupice jedna radnja za auspuhe. (Ona creva
   od prigusivaca sam bacio, jer mi zauzimala mesto, a svakako su stara i ko god da uzme, morao bi ih zameniti).
 - Ako nekome treba onaj mesingani aranj za tendu, poklonicu besplatno ko se prvi javi, sa sve originalnim pripadajucim mesinganim zglobovima za montazu na podlogu (zao mi da
    bacim, a nekome mozda resi hladovinu na camcu). I za to ako se neko ne javi uskoro, ide u smece. Hocu da se resim vec jednom svega toga, dosta mi je krsa.
 - Ostali su jos alternator i creva.