E, ovako treba... > Plovila
Testiranje korita u izgradnji
Kapetan:
Posto u Srbiji nema softwera a ni ljudi koji mogu sa greskom od 10 posto reci kako ce se korito ponasati na vodi ... da li neko zna da li bi sledeca varijanta pomogla...
uraditi umanjenu maketu broda i smanjiti sve merke recimo za 3 puta... znaci lim od 3mm postaje lim od 1 mm , predvidjenu tezinu na kraju zmanjimo takodje za 3 puta.. smanjimo kolicinu konja za 3 puta( uracunamo masu motora u predvidjenu tezinu ) uzmemo manju elisu 3 puta... koliko bi takav brod na mirnoj vodi dao realne rezultate u odnosu na pravi brod ?
drugim recima umesto da se napravi brod od 6 metara napravi seumanjena kopija od 2 metra koja kosta drasticno jeftinije jer moze da se radi posle posla bez strucnih majstora sa amaterskim alatom ...
SALE NB:
Pa, mislim da bi se u Srbiji našao i softver i ljudi koji mogu da proračunaju to što tražiš.
Problem se javlja kod plaćanja te usluge. Ako ne gradiš nešto stvarno veliko i skupo, taj trošak ti se ne isplati. :stop:
Napraviti maketu broda radi ispitivanja maritimnih svojstava nije ništa novo, ali niti je jeftino niti lako.
Problem nije napraviti manje korito, već dobiti koliko-toliko veran raspored težine. a tek kad dođeš do pogona.... :suicide:
Čak i da to središ, kako ćeš ga testirati? Pustiti decu da ga voze? Ali pre svega, mislim da se ni to ne isplati :this:
Kapetan:
ima malih motora koji bi posluzili ... mislim da bi izgradnja makete 1:3 ili 1:6 bila 10% cene orginalnog broda... doduse zezanje za medalju ...
ako imas kontakt koji ce da potpise garanciju i penale za svoj proracun baci pa da odem do coveka :)
Kapetan:
zoki pricamo o brodovima od 15k +
SALE NB:
Pa verovato ga znaš i ti, barem po nicku, na forumu "Na vodi" je poznat kao "Dusan A".
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju