Kanu & Kajak > Modeli, Tipovi, Modifikacije

Pozicija jedara

<< < (3/8) > >>

neptun:
Sad updam sa mojim problemom. Da ne zna neko kako da dimenzionisem olujni flok. U stvari dodao bih jednu sajlu(bolje neki nerastegljiv konop) paralelno sa rol genovom koja ide do vrha jarbola. A ta nova sajla da ne ide do vrha. Za taj flok bih dodao i posebne klizace za skotu posto su ovi za genovu dosta siroko i nazad postavljeni. Treba mi takvo jedro za jedrenje u vetar kad je vetar jak, rol jedro kad se namota do pola ne valja nikako za jedrenje u vetar. Kod nas izgleda ne postoji neko ko pravi jedra.

BataC:
Neptune nadam se da ce ti ovo pomoci...Ja neznam nikoga kod nas da sije jedra...

BataC:
Neptune pogledaj i ovo resenje olujnog jedra...http://http://www.atninc.com/atn-gale-sail-sailing-equipment.shtml

BataC:
A povrsina olujnog floka mislim da se racuna:duzina broda(na kvadrat) i dobijeni broj delis sa 5-6%....Kod porodicnih jahti taj broj se deli sa 3%...A kod takmicara do 13%...

neptun:
U stvari meni ne treba olujni flok, vec neki manji koji bih normano koristio kad je vetar jaci. Ja sam narucivao jedra kod grega iz rijeke, al ne bih ga cimao sad za ovo jer hocu da taj manji flok napravim od stare genove. A njemu sam se vec popeo na glavu, pa ne mogu i za ovo da ga cimam. A da ne zna neko gde ima da se kupi nerastegljivi konop. Citao sam negde o tim kanapima, al ne znam gde. Hteo big da stavim kanap umesto te sajle, jer mi je plan da kanap otkacim sa palube i vezem za jarbol, negde pri dnu. Sajla bi bila tu nezgodna. Grebala bi jarbol.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju