Autor Tema: Da li vam je stvarno potreban antialgin?  (Pročitano 6002 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BeoMarine

  • Drinski Kratkorepi Peš
  • ***
  • Poruke: 99
  • Pol: Muškarac
  • Miro
    • BeoMarine Nautička oprema
Da li vam je stvarno potreban antialgin?
« poslato: 14, 02, 2015, 19:25:33 posle podne »
Opšte je poznato da se antialgin zaštita stavlja na trup plovila u visini vodene linije svake odnosno svake druge godine i da ta procedura traje 3-7 dana (zbog potrebnog šmirglanja, nanošenja prajmera, prvog i drugog sloja antialgina).

Ekonomski to izgleda ovako:
   Primera radi za  dužinu plovila, oko 6m, potrebno je materijala (prajmera, antialgina, šmirgla..) u iznosu oko 14.000 dinara
Cene ruke majstora za pomenutu usluge i tu dužinu plovila iznose od 100-150 eur u zavisnosti od majstora koji radi.
Takodje vrlo značajno je da je vreme trajanja antialgina predvidjeno 2 godine ali samo ukoliko je plovilo sve vreme u vodi i ukoliko se koristi, sto znači da ukoliko se plovilo tokom zimskog perioda vadi iz vode, dejstvo antialgina za sledeću sezonu prestaje i potrebno je uraditi ga ponovo.

Firma “BeoMarine”doo od ove godine svim nautičarima počinje sa pružanjem bolje, jednostavniji i finansijsko isplativijeg postupka zaštite plovila od algi koji se sastoji od REDOVNOG PRANJA PODVODNOG DELA PLOVILA.

Za polovilo veličine iz primera, oko 6 m, potrebno je izdvojiti sumu od  35eur (u dinarskoj protivvrednosti + PDV) za pranje podvodnog dela plovila. Tu podrazumevamo podizanje iznad vodne površine pomoću specijalne platforme, pranje  trupa i na kraju spuštanje plovila nazad u vodu. Cela procedura traje oko 45 min nakon čega ste spremni za dalju plovidbu.
U daljoj kalkulaciji, ukoliko redovno svaki mesec ( a mozete i svaki drugi mesec) vršite pranje podvodnog dela plovila, ukupan iznos za celu sezonu je 35eur x 6meseci = 210 eur/sezona.
Na taj način imate višestruku prednost i to:

1.       Ukupan iznos za redovno pranje plovila svakog meseca je manji od ukupnog iznosa koji je potrebno izdvojiti za antialgin
2.       Ne izlažete se plaćanju celokupnog iznosa nego plaćanje vrsite parcijalno kada želite pranje odnosno mesečno po manji iznos (mogućnost plaćanje preko firme ili karticom)
3.       I najvažnije, trup plovila vam je uvek čist i bez skupljenih algi (napominjem da se alge skupljaju i ako je antialgin nanesen) čime postižete veću brzinu, manju potrošnju goriva i plovilo vam je uvek čisto.


U prilogu je fotografija pre i posle pranja plovila duzine 27 fita.
Beomarine nautička oprema, za više informacija marketing@beomarine.rs    www.beomarine.rs
011/312-15-52;  312-15-53