Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Oprezno sa zapaljivim materijalima

(1/2) > >>

Kapetan:
Naidjoh sada na FB-u

VOLIM DUNAV
Grocanska ada dunavac 9 avg. oko 14 casova
Moj poznanik i prezimenjak Peda , vrsni ribolovac
nije imao ribolovacku srecu ali zivotnu jeste.
Kada je hteo da skuva sebi kafu doslo je do zapaljenja
male primus boce i zatim eksplozije Pokusao je da gasi ali bez uspesno.
Vatra u sekundi hvata camac i Peda pun opekotina skace u vodu .Prica mi usput . A pocelo je ovako
Primecujem gusti dim palim camac i iza krivine vidim pasaru u plamenu
prilazim camcem u poplavljenu adu prihvatamPedu. Prilazi mi drugar Sveta sa zeljom das gasi ,odvracam ga udaljavamo se i bum eksplodirao je rezervoar. zovem u marini njegovog kuma Ivicu koji organizuje dalju pomoc. Peda je u bolnici , Zmajevi iz marine hitaju gase ostatke pasare......
Policija zove i to dva puta pricam...... a o glupim policiskim pitanjima ne mogu jer bi se smejali a jako je tuzno

Kapetan:
ovako se zavrsilo kuvanje kafe...

tomos 4 posle pozara na pasari

zorter:
Sunce ti zarko, aluminijum se istopio. 56568

Kapetan:
sad sam bas pogledoa na netu ... aluminijum se topi na 660 stepeni .. plastika se pali/gori od 400 do 800 stepeni zavisi koja je plastika u pitanju ...
katastrofa...

LSI:
Овде човек просто не зна шта да каже. Да ли је то била несрећа или срећа?

Несрећа - свакако јер је човек изгубио лађу у коју је уложио ко зна колико новца и љубави.
Срећа - свакако јер је човек, мада уз опекотине, ипак остао жив. Биће опет нека лађа, једног дана.

Али добра је ова вест и као опомена свима нама да тгреба пазити и да опасност често вреба када јој се најмање надамо. Пре доста времена писао сам о разним опасностима, а ово је једна од њих. Због оваквих ситуација добро је на чамцу имати макар онај најмањи противпожарни апарат. Можда и може да спречи овакве ствари ако се реагује брзо...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju